banner

Kazada ölen üniversiteliler için anma




Niğde Üniversitesi (NÜ) öğrenci ve öğretim üyeleri, Kayseri'de geçirdikleri kazada hayatını kaybeden 11 kişiyi düzenledikleri etkinlikle andı.

Kent meydanında toplanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, bazı öğretim üyeleri ve yüzlerce öğrenci, dün Kayseri'deki kazada hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 11 kişi için Derbent Kavşağı'na kadar yürüdü.

Kavşakta bir süre bekleyen grupta bulunan NÜ tiyatro topluluğundan bir grup öğrenci, hayatını kaybeden arkadaşları için konuşma yaptı.

Daha sonra yürüyüşe devam eden öğrenciler, Derbent Mezarlığı mevkisindeki boş bir alanda toplandı. Grup büyük bir halka oluşturdu. Hayatını kaybeden Rabia Gürbüzoğlu, Coşkun Coşkun, Celal Coşkun, Hüseyin Baran, Tuğba Çanlı ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ebru Salmanoğlu, Ulukışla Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Çiğdem Gürbüzoğlu, Mehmet Tosun, Ecenur Kılıç, Melike Velioğlu ve Altay Bahadır Utar'ın isimleri okundu. İsmi okunanları temsilen yanyana yatan öğrenciler saygı duruşu süresince yerde kaldı. Ardından kalktıkları yere karanfiller bıraktı.

Daha sonra kazada hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde, kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan bir evin duvarına çarparak, bahçesine girmiş, arkadan gelen Adem Akpınar'ın kullandığı 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.