banner

Ağustos’ta 40 bin öğretmen alınacak




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, şubatta 10 bin, ağustosta da 40 bin öğretmen alınarak, 50 bin öğretmenin bu sene eğitim kadrosuna dahil olacağını belirtti. Işık, "Önümüzdeki 3, en geç 4 yıl içinde Türkiye'de öğretmen açığı kalmayacak.” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eğitim ve bilimin AK Parti iktidarlarının en temel yatırım alanı olduğunu belirterek, 11 yıldan beri bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarını söyledi.

Kandıra ilçesindeki Akçakoca İlkokulunun açılış töreninde konuşan Işık, eğitim ve bilimin ülkelerin geleceği olduğunu anlattı.

Gençlerin kendi değerleriyle yetiştiği sürece gelecekle ilgili kaygı duymanın mümkün olmadığını vurgulayan Işık, "Eğitim ve bilim, AK Parti iktidarlarının en temel yatırım alanı oldu. 11 yıldır bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız çok daha iyi, en güzel ortamlarda yetişsin, öğretmensiz kalmasın, sınıflarımızda en güzel teknolojik imkanlar oluşsun. Bunun için tam 11 yıldır çok büyük gayret gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

Şubatta 10 bin, ağustosta da 40 bin öğretmen alınacağına dikkati çeken Işık, "Yani 50 bin öğretmen bu sene eğitim kadromuza dahil olacak. Önümüzdeki 3, en geç 4 yıl içinde Türkiye'de öğretmen açığı kalmayacak. Hiçbir sınıfımız öğretmensiz kalmayacak. Bununla ilgili çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Derslik ihtiyacımızı büyük bir hızla kapatıyoruz. Artık okullarımız bir taraftan yeniden yapılırken, bir taraftan da özellikle deprem bölgesindeki okullarımızı yeniliyoruz. İnşallah önümüzdeki birkaç yıl içinde de derslik açığını tamamen ortadan kaldırmış olacağız" diye konuştu.

Fatih Projesi'nin başlatıldığını hatırlatan Işık, okullarda etkileşimli tahtalar bulunduğunu, hızla yaygınlaştırmaya devam ettiklerini, en ileri teknolojileri eğitimde kullanmaya başladıklarını vurguladı.

Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca  ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile ilkokulun açılış kurdelesini keserek sınıfları gezdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.