banner

Dershane tasarısı seçim sonrasına ertelendi




Hükümet, dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağın görüşmelerini seçim sonrasına erteledi. Dershanelerin dönüşümü tasarısı neden ertelendi? İşte yanıtı…

Ocak ayında TBMM gündemine gelmesi planlanan dershanelerin dönüşümü ile ilgili tasarının seçim sonrasına ertelendiği belirtildi. Taraf Gazetesi’nin haberine göre, AKP Hükümeti, HSYK tasarısından sonra dershanelerin kapatılmasını da seçim sonrasına erteledi. Bu hafta TBMM'ye gelecek olan tasarının, "Hükümet, dershane konusunda geri adım attı" havası oluşmaması için Meclis'te bekletilmesi ve yerel seçimlerin ardından görüşülmesi planlanıyor.

Hükümet ile Gülen Cemaati arasında iplerin kopmasına neden olan dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağın çalışmaları iki hafta önce tamamlanabildi.

Dershanelerin dönüşümü tasarısı neden ertlendi?

Çalışmalar ışığında hazırlanan rapor önce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, sonra da dershanelerin kapatılması taslağıyla birlikte Başbakan Erdoğan'a sunuldu. Son hâli geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarının, bu hafta TBMM Başkanlığı'na gelmesi bekleniyor. Ancak hükümet, "TBMM'nin yerel seçimler nedeniyle şubat ayının ikinci haftasında tatile girecek olmasından dolayı takvimin sıkışıklığı, bazı milletvekillerinin tasarının Genel Kurul'a gelmesi durumunda topluca istifa etmeye hazırlanmaları ve AKP'nin yaptırdığı anketlerde dershanelerin kapatılmaması yönünde sonuç çıkması" gerekçeleriyle tasarıya ilişkin görüşmeleri yerel seçim sonrasına bırakmayı planlıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.