banner

Öğrenciler yarıyıl tatilini kayak yaparak geçiriyor




Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te sömestr yoğunluğu yaşanıyor. Kayak ve kızak pistleri kayakseverlerin akınına uğrarken gondol tipi teleferik hattının önünde de uzun kuyruklar oluştu. Tatilcilerin yanı sıra günübirlik ziyaretçiler ve öğrenci grupları da turlarla Erciyes'e gelerek kaymanın keyfini yaşadı.

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te sömestr yoğunluğu yaşanıyor.

Tatilcilerin yanı sıra günübirlik ziyaretçi ve öğrenciler, bölgede iki gündür etkili olan kar yağışının ardından kayak ve kış turizminin merkezlerinden Erciyes'e akın etti. Kayak ve kızak pistleri kayakseverlerin akınına uğrarken gondol tipi teleferik hattının önünde de uzun kuyruklar oluştu.

Kayağa ilk defa başlayanlara da profesyonel eğitmenler eşlik ediyor. Profesyonel sporcular ise kendileri için ayrılan pistteki yerlerini alıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sömestr sonrası kayak merkezinin hareketlendiğini söyledi. Tatilde çocukların hem dinlenmelerine hem de geleceğe yönelik bir takım alışkanlıklar kazanmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Cıngı, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda kayak öğrenme faaliyetleri yoğunlaşıyor. Maalesef kurak bir kış geçiriyoruz. İstediğimiz ölçüde kar yağışı olmadı ama karlama sistemlerimizle bütün pistlerimizi açtık. Aralıktan beri kayak severlere hizmet veriyoruz. Sömestr öncesinde de çok yoğun bir kar yağışı gerçekleşti ve bütün pistlerimizi açma imkanımız oldu. Şu anda yer yer 2,5 metre kar kalınlığına ulaştık. Dolayısıyla sömestr öncesi bu yağışın olması bizleri ziyadesiyle memnun etti."

Cıngı, öğrenci ve ailelerin tatil boyunca kayak öğrenme imkanı bulduğunu dile getirdi.

Öte yandan Yozgat Valiliği tarafından yürütülen Koruyucu Yetim Destek (HAMİ-YET) projesi kapsamında 170 yetim çocuk, karne hediyesi olarak anneleriyle birlikte karne  Erciyes'e getirildi.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin, çocukların farklı bir gün geçirebilmesi için Erciyes'te kayak yapmaya getirdiklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.