banner

YÖK Başkanı Çetinsaya’ya yönelik ses kaydı ortaya çıktı




Sosyal medyaya bugün yeni bir ses kaydı daha düştü. Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank ile HaberTürk’ün başındaki isim olan Fatih Saraç’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında YÖK Başkanı Çetinsaya’ya yönelik ifadeler yer aldı.

Eğitimtercihi- Hükümet ile Cemaat arasında kaset savaşlarına bir yenisi daha eklendi. Sosyal medyada yayınlanan Başbakan’ın danışmanı Mustafa Varank ile HaberTürk’ün başındaki isim olan Fatih Saraç’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın açıklamalarından duyulan rahatsızlık dile getiriliyor.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya  12 Kasım 2013 tarihinde değiştirilen disiplin yönetmeliği ile ilgili "Üniversiteler olayları yönetmeliğe bağladı, taleplere direnemedik" açıklamasında bulunmuştu. YÖK Başkanı o tarihte şu açıklamayı yapmıştı;

“Bizim 1987 tarihli bir yönetmeliğimiz vardı. Törenlerde misafirin yerine oturmak gibi disiplin cezaları öngören bir yönetmelikti. Demokratikleşme paketleri çıkarken, paralelinde o da Ağustos 2012’de büyük ölçüde değişti. Fakat, yayımlanır yayımlanmaz bir bombardımana tabi tutuldu. Kamuoyu önünde gençleri disiplinsiz yetiştiren, aykırı hareket etmeye yönlendiren bir disiplin yönetmeliği algısı yaratıldı. Aralık 2012’den itibaren öğrenci olayları artmaya başlayınca ve hızlanınca, paydaşlarımızdan (üniversitelerden, rektörlüklerden) çok eleştiri geldi. Yoğun bir şekilde öğrenci olaylarının artmasını disiplin yönetmeliğinin gerekli mekanizmaları sunmamasına bağladılar. Biz de ağır bir bombardıman altında kaldık. Öyle bir noktaya geldi ki paydaşlardan gelen eleştirilere direnemedik, gelen dilekçeler, raporlar doğrultusunda değişiklik yapma ihtiyacı duyduk.”

YÖK Başkanı’na yönelik eşşek herif ifadesi

Kayıtlarda Fatih Saraç, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ı arayarak haberleri hatırlatıyor ve "büyüğümüz bunları biliyor mu" diye soruyor.

YÖK Başkanı Çetinsaya'nın "rahatsızım" söylemine kızan Saraç "hayatında YÖK Başkanlığını mı görmüş eşek herif" sözleri ile tepki veriyor.

Ardından kullandığı ifadeler ise ilginç. YÖK Başkanı için "ipinin kimde olduğunu biliyorsun" ifadesini kullanan Saraç YÖK Başkanı için ayrıca "kukla" ifadesini kullanıyor.

Ses kayıtlarında Varank ile Saraç arasında şu diyaloglar geçiyor;

Saraç;

-YÖK Başkanı dün Radikal’e çıktı, bugün sola çıktı, rahatsızım falan dedi ya

Varank;

-evet

Saraç;

Ben bi vurayım ya

Varank;

-ya sen vurursan yanlış anlaşılır abicim

Saraç;

-ama kardeşim neden rahatsız oluyormuş hayatında o yök başkanlığımı görmüş eşşek herif

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.