banner

Öğretmene dayak atan müdüre 1 yıl 3 ay hapis




Buca Anadolu Lisesinde, Beden Eğitimi Öğretmeni Funda Mat Balabanuluğ'u dövdüğü iddia edilen okulun eski Müdür Vekili Erol Atayık’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Erol Atayık, “Kamu görevlisinin nüfuzunu kötüye kullanarak kasten yaralaması” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı ve haksız tahrik indirimiyle 10 ay hapis cezası aldı, ardından bu ceza paraya çevrildi.

Beden eğitimi öğretmeni Balabanuluğ’un kararı temyiz etmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, mahkemenin kararını sanık “amir” gerekçesiyle esastan bozarak dosyanın yeniden görülmesi için mahkemeye gönderdi.

Bozma kararı ardından , 21. Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden görülen duruşmaya sanık Erol Atayık ve tarafların avukatları avukatlar katıldı.

Hakim Celal Atay, sanığa önce 3 yıl hapis cezası verdi. Ardından haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle bu cezayı 1 yıl 3 aya indirdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Öğretmen Balabanuluğ’un avukatları Özlem Yılmaz ve Levent Kütük, verilen cezayı yeterli bulmadıklarını belirterek, kararı tekrar temyiz edeceklerini söyledi.

Balabanuluğ’un Erol Atayık aleyhine 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı 20 bin lira manevi 5 bin lira maddi olmak üzere toplam 25 bin liralık tazminat davası ise sürüyor.

Öte yandan, beden eğitimi öğretmeni Balabanuluğu’nun, ilk dava sürecinde rapor alınması için kolları mühürlü olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi tepki çekmiş, bu olayın ardından, mağdurların bu şekilde gönderilmesi yasaklanmıştı.

Olay nasıl olmuştu

Beden eğitimi öğretmeni Funda Mat Balabanuluğ, 16 Şubat 2009'da polise başvurarak, okul müdür vekili olarak görev yapan Erol Atayık'ın kendisini dövdüğünü iddia etmiş, İzmir Adli Tıp Kurumu, Balabanuluğ'un aldığı darbeler nedeniyle ''basit tıbbi müdahaleyle giderilemez'' şekilde yaralandığını tespit etmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu da aynı şekilde rapor vermişti.

İlk duruşmada, okulun spor için ayrılan paralarını harcama yetkisi olan Balabanuluğ'un usulsüz harcamalar yaptığını tespit ettiğini ileri süren sanık Erol Atayık, bu nedenle tartışma yaşandığını ancak kendisine vurmadığını öne sürmüştü.   

Tanıklardan kütüphane görevlisi ve 2 öğretmen ise sesler üzerine Atayık'ın odasına geldiklerini ve Balabanuluğ'un dövüldüğünü gördüklerini söylemişlerdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.