banner

Sosyal medyada yayınlanan YGS kitapçığı kafaları karıştırdı




23 Mart Pazar günü yapılacak üniversiteye giriş ilk basamak sınavı YGS ile ilgili sosyal medyada yayınlanan kitapçık tartışmalara neden oldu.

Eğitimtercihi- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Twitter üzerinden sahte YGS kitapçığının bir fotoğrafını yayınlayarak asılsız haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Müsteşar Tekin, bir özel dershanenin deneme kitapçığı üzerine kapak giydirilerek sanal ortamda paylaşıldığı ve ilgili dershane hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

İşte Tekin'in açıklaması

Fitne ve kaos üreticileri gene işbaşında. Bir özel dershanenin deneme kitapçığı üzerine kapak giydirilerek sanal ortamda paylaşılıyor. Ilgili dershane yalanlama yayınlanmasına ve suç duyurusunda bulunduğunu belirtmesine rağmen paylaşımlar devam ediyor. Kesinlikle yalan, kaos üretmeyi hedefleyen kasıtlı bir paylaşım. İtibar edilmemesi önemle duyurulur.

Kitapçığı basan dershaneden şu açıklama yapıldı

YGS kitapçığını aslına uygun bir biçimde basan Nesibe Aydın Dershaneleri'nden de bir açıklama yapıldı.

Yazılı açıklama 17 Mart'ta yapılan deneme sınavının sosyal medyada asılsız ve gerçek dışı bir şekilde yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Öğrencilerin gerçek sınav heyecanı yaşamaları ve sınav öncesi ciddi bir denemeden geçerek kendilerini sınava daha iyi hazırlamaları amacıyla yapılan yapıldığı gün itibariyle tam olarak amacına ulaşan ve aylar öncesinden de yapılacağı duyurulan deneme sınavı kitapçığımıza yönelik haksız, asılsız ve gerçek dışı beyanlarda bulunanlar aleyhine yasal yollara başvurulacağının bilinmesini kamuoyunun bilgisine saygı ile arz ederiz" denildi.

İşte MEB Müsteşarı Tekin'in paylaştığı o fotoğraf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.