banner

MEB’den öğrencilere tutanak imzalatıldığı iddiasına yalanlama




Kemalpaşa ilçesinde, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle okul bahçesinde oturma eylemi yapan lise öğrencilerine zorla ifade tutanağı imzalatıldığı iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ümran Baradan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerine, 12 Mart'ta okul bahçesinde yaptıkları eylem nedeniyle öğretmenleri tarafından zorla ifade tutanağı imzalatıldığına ilişkin bazı gazetelerde yer alan haberle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerden yazılı ifade alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Disiplin uygulamaları kapsamında okul idaresinin öğrencilerle yüz yüze görüştüğünü ifade eden yetkililer, "İfade tutanağı imzalatılması gibi bir durum söz konusu değildir. Okul idaresi öğrencilerle görüşerek neden derse girmediklerini sormuşlardır. Bu görüşme için ne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ne de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatı vardır" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.