banner

Bir e-posta'yla 5 bin kitaplık kütüphaneye kavuştular




Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki bir köy okulunun öğretmenlerinin yazar Banu Avar'a attığı e-posta'nın ardından okula Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 5 bin kitap bağışlandı.

İlçeye bağlı Karaurgan Köyü Yatılı Bölge Ortaokulu'nda görev yapan bir grup öğretmen tarafından başlatılan "Arkadaşlar Ele Ele Haydi Kütüphaneye" adlı proje ile Türkiye'nin dört bir yanından insanların destekleriyle okul bünyesinde oluşturulan yaklaşık 5 bin kitabın yer aldığı kütüphane, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okulun teknoloji tasarım dersi öğretmeni ve proje koordinatörü Barış Dilibal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hizmete giren kütüphane ile okulda yatılı eğitim gören öğrenciler için çok önemli bir ihtiyacın giderildiğini söyledi.

Ocak ayından itibaren yaklaşık 3 ay süreyle kütüphanenin oluşması için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Dilibal, "Bizim amacımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi gelecek nesillerin bizim eserimiz olması için çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamak, bunun için de öğrencilere kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak zorundayız" dedi.

Türkiye'de okumanın önemini bilen, kitap okumayı destekleyen tüm gönüllülerin katkılarıyla bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Dilibal, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizle oturduk, konuşuyorduk, kitap eksiğimiz var diye... Büyüklerimize ulaşalım, onlar bize sahip çıkarlar dedik. Banu Avar hanımefendi aklımıza geldi, ona bir mail attık, mektup niteliğinde. Sağolsun ertesi gün hemen döndü bize ve internet sayfasında paylaştı. Yurdun her tarafından arayanlar oldu. Çok mutlu olduk. Bağışlar gelmeye başladı. İlçedeki idare amirleriyle görüştük. Onlar da rafları yaptırdılar. Toplanan kitaplardan bin 200 tanesini komşu köylerle paylaştık. Kitapların yanı sıra iki fotokopi, 1 projeksiyon makinesi, 1 de elektrik süpürgesi okulumuza bağışlandı. Hep birlikte öğrencisinden işçisine, öğretmenine kadar hepimiz çalıştık. Mühim olan başarmaktı, biz başardık. Bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgi edinmenin en önemli yolu kitap okumaktır."

Dilibal, bu örnek projeyi bütün köy okullarında uygulamak istediklerini anlatarak, şimdiden kolları sıvadıklarını sözlerine ekledi.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök de kütüphaneye 100 kitaptan oluşan bir set hediye ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Kütüphanelerine kavuşan öğrenciler ise mutlu olduklarını dile getirerek, bundan sonra daha çok çalışacaklarını söyledi.

Kütüphanede, dünya klasikleri, Atatürk ve cumhuriyet tarihi ile kaynak kitaplar gibi birçok eser yer alıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.