banner

Üniversiteler bahar şenliklerini iptal etti




Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan edilirken üniversitelerde düzenlenmesi planlanan bahar şenlikleri, dersler ve basın toplantıları da iptal edildi. İşte o üniversiteler...

Üniversiteler iptal edilen programlarını sosyal medya üzerinden duyurdu, yöneticiler yaptıkları açıklamalarda baş sağlığı dileklerini de ilettiler.

Bilgi Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mayfest 2014 etkinliklerini iptal etti. Üniversiteden şu açıklama yapıldı;

Yasımız, derin üzüntümüz, emeğe saygımız ve göstermek istediğimiz dayanışma sebebiyle MayFest 2014 iptal edilmiştir.

Yaşar Üniversitesi’nde bahar şenlikleri iptal

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki kömür madeninde yaşanan facia nedeniyle, bahar şenlikleri kapsamında düzenlenecek tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde yaptığı açıklamada, faciada hayatını kaybeden tüm işçilerin ailelerine baş sağlığı ve sabır diledi. Barkan, “Yürekler kan ağlarken Yaşar Üniversitesi’nin eğlenmesi elbette mümkün değil. Bizim yüreğimiz Soma için atıyor. Faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarının yürek acısını bizler de paylaşıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.   

Maltepe Üniversitesi

Maltepe Üniversitesi’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Maltepe Üniversitesi’nin tüm çalışanları, öğrencileri ve öğretim kadrosu Soma halkının ve milletimizin derin acısını yüreğinde taşıyor. Üniversitemizin tüm birimlerinde ve Maltepe Üniversitesi Yerleşkesi’nin her noktasında, ikinci bir duyuruya kadar her türlü eğlence, danslı-müzikli gösteri ve benzeri faaliyet durduruldu.”

Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise 15 Mayıs’ta yapılması planlanan ‘BAU International Washington D.C.’ lansman ve basın toplantısı ve MayFest’in , Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise twitter hesabından yaptığı açıklamada, bahar şenliklerinin iptal edildiğini belirterek, şu mesajı yayınladı:

“Üniversite olarak Soma’daki acılarımızı paylaşabilmek adına dün başlayan Bahar Şenliği etkinliklerini iptal ettik. Bahar Şenliği’nin iptal edilmesi için öğrencilerimizden gelen yoğun talep üniversitemizi gururlandırdı. Sağolsunlar.”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi de internet sitesinde başsağlığı mesajı yayınladı. Ayrıca, bahar şenlikleri kapsamında bugün düzenlenmesi planlanan BAMER Öğrenci Topluluğu Korosu Konseri ve Armelit Halk Dansları Topluluğu Gösterisinin ertelendiği belirtildi. Rektörlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Manisa’nın Soma İlçesi’nde maden ocağından meydana gelen elim faciada çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu elim olaydan ötürü üniversitemiz camiası da derin bir acı ve üzüntü içerisindedir. Yaşamını yitiren maden çalışanlarına Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada ise, Soma’da maden işçilerinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle ‘17. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği’ kapsamında yapılması planlanan tüm konserlerin iptal edildiği, akademik faaliyetlerin ve kültürel etkinliklerin devam edeceği bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi de Bahar Şenlikleri’nin ertelendiğini internet sitesinden duyurdu. Yapılan açıklamada, “Pamukkale Üniversitesi Bahar Şenlikleri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda madencinin hayatını kaybettiği patlamadan dolayı ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ)

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafından her yıl düzenlenen bahar şenlikleri, Manisa'nın Soma ilçesine bağlı kömür ocağında meydana gelen olay nedeniyle iptal edildi.

MAÜ tarafından basına yapılan açıklamada; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 14-16 Mayıs tarihleri arasında değişik faaliyetlerle kutlanması planlanan '4. Geleneksel Bahar Şenlikleri'nin, Soma’da meydana gelen kazadan dolayı yapılmayacağı bildirildi.

Açıklama şöyle: “Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 14-16 Mayıs tarihleri arasında değişik faaliyetlerle kutlanması planlanan “Mardin Artuklu Üniversitesi 4.Geleneksel Bahar Şenlikleri”, Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağında meydana gelen ve yüzlerce vatandaşımızın can verdiği facia dolayısıyla iptal edilmiştir. Soma'da yaşananlardan derin bir üzüntü duyuyor, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Batman Üniversitesi

Batman Üniversitesi Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası yüzünden hayatını kaybedenlerin yasını paylaşmak için 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği bahar şenliklerini iptal etti.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaşanan acı olay için yas mesajı yayınladı. Rektör Prof. Dr. Uluçam mesajında “Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen feci kazada pek çok işçimizin hayatını kaybetmesi, çoğunun da yaralanması, üniversitemizin tüm personelini derinden üzmüştür. Batman Üniversitesi mensupları adına hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabırlar dileriz” dedi.

Erzincan Üniversitesi

Erzincan Üniversitesi, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle Bahar Şenlikleri'ni iptal etti.

Erzincan Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, aile ve yakınlarına sabr-ı cemil ve metanet diliyoruz. Üniversitemizde bahar şenlikleri, mezuniyet töreni ve tüm etkinlikler maden kazası nedeniyle iptal edilmiştir." denildi.

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü başsağlığı mesajı yayınladı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazi Üniversitesi Rektörülüğü'nün mesajı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.