banner

Dershane derneklerinden Soma’ya büyük destek




Dershane dernekleri Soma’da yaşanan facia nedeniyle madende hayatını kaybeden ailelerin çocuklarına bünyesinde bulunan eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim imkanı sağlayacaklarını ve dershanelere devam eden şehit madenci çocuklarının bu yıla ait tüm borçlarının silinceğini bildirdi.

Öz-De-Bir, Güvender ve Töder’in de aralarında bulunduğu dershane dernekleri Soma’da yaşanan faciaya kayıtsız kalmadı. Dernekler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada,  “Soma’da yaşanan büyük maden faciasında çok zor koşullarda geçim mücadelesi verirken aramızdan ayrılan maden emekçilerinin ailelerine, yakınlarına başsağlığı, sabır ve dayanma gücü; yaralı işçilerimize acil şifalar diliyor, yeraltında mahsur kalanların biran önce kurtarılmalarını bekliyoruz.” İfadeleri yer aldı. Açıklamada, acılarını paylaştığımız görev şehidi madencilerin geride bıraktıkları ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak, onlarla dayanışma içinde olmak için herkese görev düştüğü belirtilerek, “Özel Dershaneleri temsil eden Dernekler;  ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER olarak şehit madencilerin sınavlara hazırlanan ortaokul son sınıf ile lise 12. sınıfta okuyan ve mezun olmuş çocuklarının, yaşadıkları yerlerdeki veya en yakınlarındaki dershanelerimizden yeni öğretim yılında ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacağız.” denildi.

Ayrıca Soma merkezde bulunan Açı, Hedef, Körfez, Merkez ve Sınav Dershanelerine devam eden şehit madenci çocuklarının bu yıla ait kalan borçları silinecek; şehit madenci çocuklarının dilerlerse gelecek öğretim yılında da bu dershanelere ücretsiz devam edebilecekleri ifade edildi.

Dernek, yardımlarla ilgil Soma Maden Kazasında yaşamını yitiren ve Soma dışında yaşayan madencilerin ailelerinin ÖZ-DE-BİR Genel Merkezi ile iletişim kurmasının yeterli olacağı belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.