banner

PMYO başvuruları başladı PMYO 2014 başvuru bilgileri




PMYO başvuruları ve başvuru bilgileri, 2014 PMYO başvuru şartları ve başvuru tarihi, PMYO başvuru kılavuzu, 2014 Polislik sınavı başvuru detayları, PMYO başvuruları nasıl yapılacak? Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (PMYO) başvuruları bugün başladı. Polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu sınavları nasıl yapılacak? PMYO 2014 başvuru ücreti ne kadar? PMYO sınav ücreti ödeme yerleri ve adresleri...

PMYO 2014 başvuru kılavuzu ve başvuru bilgileri için Tıklayın

29 Haziran’da yapılacak Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (PMYO) başvuruları 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak.

2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014 PMYO), 29 Haziran 2014 tarihinde uygulanacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar başvurularını 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında İnternet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru Merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacak. Başvuru süresi bittikten sonra başvuru alınmayacak.

ÖSYM’den yapılan duyuruda, adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerektiği ifade edildi. Açıklamada, sınav ücretini yatırmanın sınava başvuru için yeterli olmadığı. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu gerektiği şekilde tamamlamayan adayların sınava girmelerinin mümkün olmadığı belirtildi. 

PMYO Başvuru Yerleri: ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri,Aday İşlemleri Sistemi (AİS)

PMYO Ödeme Yerleri: Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) ve Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu sınavları nasıl yapılacak?

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi uygulanacak. Test, beş seçenekli çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacak. Testteki konular ve ağırlıkları aşağıda belirtildiği şekilde olacak:

Genel Yetenek: Türkçe (%30), Matematik (%30)

Genel Kültür: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türk ve Dünya Tarihi (%5), Türkiye ve Dünya

Coğrafyası (%10), Temel Yurttaşlık Bilgisi (%5), Güncel ve Kültürel Konular (%5), Sosyoloji (%5), Psikoloji (%5)

ÖSYM’den yapılan PMYO duyurusunda şu ifadeler yer aldı;

İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir.

Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.

Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınav ile ilgili kurallar ve işlemleri belirtir “SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR” bilgi metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Sınava başvuracak/girecek adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014-PMYO) başvuru bilgileri

2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014-PMYO), 29 Haziran 2014 Pazar günü Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır.

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı merkezlerine ek yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir. Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM’ye aittir. ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilir.

PMYO saat kaçta başlayacak ve kaç saat sürecek?

Sınav, saat 09.30’da başlayacak ve 90 dakika sürecektir.

Polis Akademisi, mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların T.C. kimlik numarası, ad ve soyadı bilgilerini elektronik ortamda ÖSYM’ye bildirilecektir Bu listede T.C. kimlik numarası bulunmayanların sınava başvuru yapması sistem tarafından engellenecektir.

Sınavda adayların uyması gereken kurallar, yanlarında bulundurmaları ve bulundurmamaları gereken belge ve eşyalar (26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik kapsamında), uygulanacak test konuları ve ağırlıkları ile ilgili bilgi ve değerlendirme yöntemi, aday İnternet erişim şifresinin edinilmesi, itirazlara ilişkin açıklamalar ve yatırılan ücretin iade edilmeyeceğine ilişkin konular iş bu protokol içeriğine bağlı olarak Polis Akademisi tarafından sınava başvuru için verilecek duyuru metninde yer alacaktır.

Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ais.osym.gov.tr internet adresinden 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında başvurularını yapacaklardır. Sınav merkezi tercihi ÖSYM tarafından başvuruda alınacaktır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde bir kayıdı bulunmayan adaylar ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar başvurularını, bireysel olarak İnternet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya diledikleri bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmaz, elden yapılmak istenen başvurular kabul edilmez.

Sınav ücretini yatıran adaylar, ÖSYM’nin İnternet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaklar veya

ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel başvuru yapacaklardır. Adayların başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte nüfus cüzdanı veya / süresi geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Başvuru merkezi görevlisi adayın bilgilerini elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru

Kayıt Bilgileri formunu kontrol etmesi için adaya verecektir. Belge üzerindeki onay kodu sisteme girildikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapan adayların başvurularının tamamlanması için, “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak, başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

Mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar dışındaki adaylardan sınav ücretini yatırarak başvuru yapanların başvuru bilgileri dikkate alınmayacak (Polis Akademisi tarafından verilecek mülakat bilgileri dahilinde) ve bu adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

PMYO'ya başvuracak adaylarıdan istenen fotoğraf

* Geçerli fotoğraf: Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.

Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını yapacaklardır. Sınav ücretini yatırmak, Başvuru Merkezinden yeniden şifre edinmek vb. işlemler, başvuru için yeterli değildir. Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını başvuru merkezlerinden veya ais.osym.gov.tr internet adresinden tamamlayarak Aday Başvuru Kayıt

Bilgilerinin dökümünü edinmeli ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle korumalıdır. Sınava başvuru işlemi tamamladıktan sonra adaylar başvuru bilgilerini, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmelidir. Başvurusunu yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez.

 Sınava başvuru yapan adaylar için ÖSYM tarafından, adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir.

Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar kabul edilecektir.

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Merkezi Koordinatörlerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, bina veya salon görevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine erişim için şifresini unutan adaylar, başvuru merkezlerine nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportları ile şahsen başvurarak ücreti karşılığında yeni şifrelerini edinebileceklerdir. Şifrenin edinilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgi ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunmaktadır.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. Tüm adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne ve sınavda adayların uyması gereken kurallar, yanlarında bulundurmaları ve bulundurmamaları gereken belge ve eşyaların belirtildiği, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine uymak zorundadır. Sınav bina/salonları ÖSYM tarafından güvenlik kameraları ile izlenebilecektir.

PMYO sınavı kapsamı ve soru sayıları

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi uygulanacaktır. Test, beş seçenekli çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacaktır. Testteki konular ve ağırlıkları aşağıda belirtildiği şekilde olacaktır:

Genel Yetenek: Türkçe (%30), Matematik (%30)

Genel Kültür: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türk ve Dünya Tarihi (%5), Türkiye ve Dünya

Coğrafyası (%10), Temel Yurttaşlık Bilgisi (%5), Güncel ve Kültürel Konular (%5), Sosyoloji (%5), Psikoloji (%5)

Sınavda uygulanacak soruların telif hakları ÖSYM’ye aittir. Sorular, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yayımlanmasına karar verilenler hariç, hiçbir kişi veya kuruma verilmez. Sorular, basılı ya da İnternet ortamında yayınlanmayacaktır. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan, hangi amaçla olursa olsun, tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, kullanılması ya da yayınlanması yasaktır.

Aksi yönde fiillere karşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince kanuni yollara başvurulacaktır.

Sınava giren adaylar, bu durumu kabul etmiş sayılırlar.

Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Değerlendirmede doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın almış olduğu ham puan bulunacaktır. Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde bu soru, ilgili testte en az bir işareti bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.

Başarı puanı tespit edilirken; ham puan 100/80 ile çarpılacak ve böylece yüz (100) tam puan üzerinden Başarı Puanı hesaplanacaktır. Puan hesaplanırken aşağıdaki formül kullanılacaktır:

Başarı sırası belirlenirken; başarı puanlarının eşit olması durumunda yıl, ay, gün olarak yaşı küçük olan adaya öncelik verilecektir. 

Yazılı sınav sonuçları; ÖSYM’nin İnternet sitesinde açıklanacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından

Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılmalıdır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçeler işleme alınmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. ÖSYM aday dilekçelerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr İnternet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden cevaplayabilecektir.

6114 sayılı Yasa gereğince sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap kâğıtları 1 yıl sonra imha edilir. ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez. Ancak, “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri” duyuru doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi soru kitapçığı ve cevap kâğıdını Merkezimizde inceleyebilirler.

Mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınav ücreti olarak 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında, Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, T.C. Ziraat Bankasının ATM ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ve PTT İş Yerlerinden ÖSYM adına 50,00 TL yatıracaklardır. Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Banka işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve Polis Akademisi Başkanlığı sorumlu olmayacağından, dekont bilgileri aday tarafından dikkatle kontrol edilmelidir. Adaylar ÖSYM’ye başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Mülakat sınavını başaramadığı hâlde yazılı sınav ücretini yatıran adaylar ile mülakat sınavını başarıp yazılı sınav ücretini yatırdığı hâlde başvurusunu yapmayan, sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir. Başvuru süresi içinde sınav ücretini yatırmayan ve/veya başvurusunu tamamlamayan adaylar yazılı sınava alınmayacaklardır.

Sınav ücretini yatıran ancak, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvurularını yapmayan adayların, sınav başvuruları tamamlanmamış olacağından bu adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek, bu adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde kanıt olarak kullanılacaktır.

Başvuru süresi içinde engelli olmayan, ancak, başvuru süresi tamamlandıktan sonra engelli duruma gelen adaylardan, engelli salonu dışındaki sınav salonlarında sınavlarını yapmalarına engel fiziki durumlarında meydana gelen değişiklikler (alçı, sargı bezi kullanma, hastalık, ortopedik engel, sağlık ile ilgili kullanılması zorunlu araç gereç vb.) sağlık raporu ile belgelendirilerek, Genel Amaçlı Dilekçe örneği ile sınavın yapılacağı hafta içerisinde Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ÖSYM-SHDB’ye ulaştırılmalıdır. Bu adaylardan raporları kabul edilenler “Engelli Salonu”nda sınava alınacaklardır. Engelli Salonu dışında sağlık nedeniyle de olsa herhangi bir alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. kullanılmaz.

Sınava başvuran adaylar, sınavla ilgili düzenlemeleri ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun’a göre işlem yapılır. Sınavlarla ilgili her türlü açıklamanın, başvuruların ve sınav sonuçlarının adaylara duyurulması, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yapılır.

İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.