banner

Selçuk Üniversitesi doçent cinayetiyle ilgili soruşturma başlattı




Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili idari soruşturma başlattı.

SÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada,  üniversitenin çağdaş ilkeler doğrultusunda evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket ettiği belirtildi.

Kişisel ve münferit sayılabilecek bu gibi elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla adından söz ettiren üniversitenin, kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Unutmayınız ki evlatları Selçuk Üniversitesinde eğitim gören Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde on binlerce aile var. Bu insanları gereksiz bir endişe ve paniğe sevk etmenin hem üniversitemize hem de şehrimize getireceği zararlar hepimizin malumudur. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle merhumun ailesi başta olmak üzere tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz. Üniversitemizde 5 Haziran 2014’te meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in vefatının ardından Rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır." 

Öte yandan şüpheli Prof. Dr. Ahmet G'nin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemleri sürüyor. Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreninin ertelendiği öğrenildi.

SÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde bulanan Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında cesedi bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversitede Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alınmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.