banner

Öğrencilerden formasyon eylemi




Ege Üniversitesinde (EÜ) eylem yapan bir grup öğrenci formasyon hakkı istedi.

EÜ Merkez Kütüphane önünde bir araya gelen öğrenciler, Fen ve Edebiyat fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine formasyon hakkı verilmesini talep etti. Slogan atan, taleplerini içerin dövizler taşıyan öğrenciler, bir süre davul zurna eşliğinde halay çekti. 

Yerleşke dışında bulunan rektörlük binasına yürüyüşe geçmeye hazırlanan öğrenciler, EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın konuyla ilgili açıklamalarının ardından bu düşüncelerinden vazgeçti. 

Kazancı, "Üniversitenin son sınıfında bulunan ve ilgili programa devam edenlerden 2014 Mayıs ayında ön kayıt yaptıran veya yaptırmayanlar için tüm öğrencilerimizi mağdur etmeyecek şekilde YÖK'ten kontenjan talebinde bulunduk" dedi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer de sorunun bugün kendilerinin vereceği emirle çözülemeyeceğini belirtti.

Öğrenciler, yerleşke içinde bir süre yürüdükten sonra dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.