banner

Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Sınavı başvuruları




Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Sınavı ne zaman? Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Sınavı başvuru kılavuzu yayınlandı mı? ÖSYM, Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Sınavı duyurusu yaptı. İşte başvuru ve sınav tarihi;

Teknik öğretmenlerin mühendis olabilmesi ne imkan sağlayan ve ilk olarak geçtiğimiz yıl düzenlenen Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı başvuruları bu yıl 23-30 Haziran 2014 tarihleri arasında alınacak.

19 Temmuz 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı başvuruları 23-30 Haziran 2014 tarihleri arasında alınacak. Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

ÖSYM’den yapılan Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı duyurusu şöyle;

3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 07.08.1992 tarihli ve 21308 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği” ve bu doğrultuda alınan Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, ÖSYM tarafından Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2014-Mühendislik Tamamlama) yapılacaktır.

Sınav, 19 Temmuz 2014 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri 23 Haziran 2014 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2014 tarihinde sona erecektir.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Teknik Öğretmenler Mühendislik Tamamlama Sınavı  geçtiğimiz yıl aşağıdaki alanlar için düzenlenmiş ve ÖSYM mühendislik tamamlama sınavı için örnek sorular yayınlamıştı. Bu sene hangi alanların başvuru yapacağı 23 Haziran'da yayınlanacak Teknik Öğretmenler için Düzenlenecek Mühendislik Tamamlama Sınavı başvuru kılavuzu ile belli olacak.

Teknik Öğretmenler için Düzenlenecek Mühendislik Tamamlama Programlarına 2013’te başvuru yapan alanlar

Başvurabilecek Mezuniyet Alanları:

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ

BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ

DÖKÜM ÖĞRETMENLİĞİ

ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ

ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ

ELEKTRONİK VE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME ÖĞRETMENLİĞİ

ENERJİ ÖĞRETMENLİĞİ

KALIPÇILIK ÖĞRETMENLİĞİ

KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ

MAKİNE ÖĞRETMENLİĞİ

MAKİNE RESMİ VE KONSTRÜKSİYONU ÖĞRETMENLİĞİ

MEKATRONİK ÖĞRETMENLİĞİ

METAL ÖĞRETMENLİĞİ

MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENLİĞİ

OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ

TALAŞLI ÜRETİM ÖĞRETMENLİĞİ

TASARIM VE KONSTRÜKSİYON ÖĞRETMENLİĞİ

TEKSTİL ÖĞRETMENLİĞİ

TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENLİĞİ

TELEKOMÜNİKASYON ÖĞRETMENLİĞİ

TESİSAT ÖĞRETMENLİĞİ

YAPI ÖĞRETMENLİĞİ

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.