banner

KPSS tercih süresi bugün sona eriyor




Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2014) yerleştirme tercih işlemleri bugün sona eriyor. KPSS tercih süresi uzatılacak mı? İşte yanıtı;

Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olabilmek için 23 Haziran’da başlayan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yerleştirme tercih işlemleri bugün sona eriyor. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan KPSS-2014/1 Tercih Kılavuzu’na göre bireysel olarak internet aracılığıyla yapacak. ÖSYM, adaylara 2014 KPSS yerleştirme tercih kılavuzu göndermeyecek ve KPSS tercih süresi uzatılmayacak.

KPSS tercihleri nasıl yapılacak?

KPSS tercih kılavuzu ve tercih işlemleri için Tıklayın

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinde yayımlanan KPSS-2014/1 Tercih Kılavuzu’na göre 23 Haziran’da başlayan tercih işlemleri 2 Temmuz 2014 tarihinde bugün sona eriyor. ÖSYM, tercih işlemleri için verilen sürenin kesinlikle uzatılmayacağını duyurdu. 2014 KPSS yerleştirme tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

KPSS tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabileceğinin belirtildiği kılavuzda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adayların bu işlemi http://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacakları ifade edildi. Adaylar KPSS yerleştirme başvurularında 30 tercih yapabilecek. 2014 KPSS yerleştirmeleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. 2014 KPSS Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.