banner

Öğretmen atamaları bu hafta TBMM’de görüşülecek




TBMM Genel Kurulu, Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümetin programının okunması, görüşülmesi ve güven oylaması için yarın saat 14.00’da olağanüstü toplanacak. Öğretmen atamalarına ilişkin tasarının da bu hafta görüşüleceği belirtildi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, yarın saat 14.00'te toplanacak. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümetin programı okunacak.

Programın okunmasının üzerinden iki tam gün geçtikten sonra, 4 Eylül Perşembe günü program üzerinde görüşme açılacak. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra ise 6 Eylül Cumartesi günü güven oylaması yapılacak. 

Kabine değişikliğinde, milletvekili olmadan Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda yarın yemin edecek.

Maden işçilerine yönelik iyileştirmeler, kamu alacaklarının yapılandırılması ve 35 bin öğretmen ataması gibi düzenlemeleri içeren İş Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan "torba tasarının", güven oylamasının ardından yasalaştırılması planlanıyor. İlk beş bölümü kabul edilen torba tasarının kalan 6. bölümü 7-8-9 Eylül Pazar, Pazartesi, Salı günleri ele alınacak.

31 Aralık 2014 tarihine kadar 35 bin öğretmen atanacak

35 bin öğretmen ataması gibi düzenlemeleri içeren İş Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan "torba tasarının", güven oylamasının ardından yasalaştırılması planlanıyor. İlk beş bölümü kabul edilen torba tasarının kalan 6. bölümü 7-8-9 Eylül Pazar, Pazartesi, Salı günleri ele alınacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.