banner

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı İşte o okullar




Özel okul teşvik başvuru sonuçları açıklandı. Teşvik başvuru sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden TC kimlik numaraları ve doğum tarihi ile giriş yaparak öğrenebilecek. Teşvil alan özel okulların tam listesi;

 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullarda okuyacak ve eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri,  "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Teşvik sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

Teşvik alan okullar için Tıklayın

Başvuranların tamamı özel okul desteği kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, başvuru yapan öğrencilerin tamamı destekten yararlandırılacak. Buna göre, okul öncesine 24 bin 342, ilkokula 54 bin 220, ortaokula 61 bin 339, ortaöğretim kurumlarına 40 bin 736 öğrenci olmak üzere başvuruda bulunan 180 bin 637 öğrencinin tümü eğitim öğretim desteği alacak. 

Öte yandan, eğitim öğretim desteğinden yararlanmak için başvuru yapan 4 bin 361 kurumdan 4 bin 1'inin destek alacağı belirtildi.

Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek. 

Bundan sonraki süreç ne olacak?

Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 5-9 Eylül'de yapılacak. 10 Eylül'de özel okullara yerleşen öğrenciler ilan edilecek, 10-18 Eylül'de öğrencilerin özel okullara kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokullarda ellişer bin, ortaokul ve liselerde yetmiş beşer bin olmak üzere 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verilmişti. Eğitim öğretim desteği için 180 bin 637 öğrenci ve 4 bin 361 kurum başvurmuştu.

İşte listedeki sürpriz okullar; 

Özel İSTEK Bilge Kağan Okulları’nın Bakırköy ile Kadıköy’de bulunan Anadolu ve Fen Lisesi, Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu, İSTEK Özel Semiha Şakir Anadolu Lisesi, İSTEK Özel Acıbadem İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi, İSTEK Özel Acıbadem Anaokulu,

- Ulus Özel Musevi İ. Karma Anaokulu,

- Özel Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulu ile Ortaokulu

- Bakırköy’deki Özel Dadyan Ermeni Okulu,

- Özel Esayan Ermeni İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi,

- Özel Getronagan Ermeni Lisesi ile Anadolu Lisesi

- Özel Zoğrafyon Rum Ortaokulu ile Lisesi ve Ticaret Okulu

- Özel Opera Güzel Sanatlar Lisesi

- Özel Ataşehir Doğa Anaokulu,

- Özel Ataşehir Adıgüzel Anaokulu, İlkokulu, Güzel Sanatlar Lisesi, Bilişim Teknik Lisesi, Ortaokulu, 

- Özel Final Ataşehir Anaokulu, 

- Özel Ataşehir Okyanus Ortaokulu, Anadolu Lisesi, İlkokulu,

- Özel Ataşehir Temel Lisesi,

- Beşiktaş’ta bulunan T.V Özel Şişli Terakki Lisesi, Fen Lisesi, İlkokulu, Ortaokulu,

- Özel Atakent  Anaokulu ile İlkokulu

- Özel Acıbadem Anadolu Lisesi

- Özel Çifte Havuzlar Doğa Anaokulu

- Özel Irmak Feneryolu Anaokulu

- Özel Anakent Koleji

- Özel Erenköy  İngiliz Kültür Derneği Anaokulu

- Özel Pangaltı Ermeni, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi, Anadolu Lisesi

- Özel Karagözyan Ermeni Anaokulu, İlkokulu

- Özel Bomonti Ermeni Katolik İlkokulu

- Özel Feriköy Ermeni İlkokulu, Ortaokulu,

- Özel Bomonti Ermeni Katolik Ortaokulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.