banner

‘Bütün okullarda başörtüsü serbest olsun’




Özgür-Der, eğitim öğretimin her kademesinde isteyen kız öğrencilerin başörtüsü takabilmesi için eylem düzenleyerek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Saraçhane Parkı'nda gerçekleştirilen eylemde gazetecilere açıklama yaptı. Başörtüsü konusunda yıllardır bir mücadele içinde olduklarını aktaran Kaya, bu konudaki sıkıntıların tam anlamıyla çözülemediğini kaydetti.

Kaya, kamuda ve TBMM'de başörtüsü konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını anımsatarak, okullarda dayatmaların devam ettiğini söyledi. İmam hatip liselerinde ve seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde kız öğrencilerin başörtüsü takmasına izin verildiğini hatırlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Bunlar kısmi anlamda yapılan serbestlik düzenlemeleriydi. Bunun yetersiz olduğunu o gün de söyledik. Sadece buralardaki sınırlı özgürlükleri kabul etmiyoruz. İsteyen öğrenciler, ister ilkokulda ister ortaokulda ister lisede istediği zaman başörtüsü takabilmelidir. Bunu yasaklamaya ve sınırlamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu noktaya aşama aşama gelindi. Pek çok okulda bu acı ve utanç verici görüntüyü bir hafta sonra yaşayacağız. Sayısız kızımız okul kapılarına başörtüleriyle gidecek ve orada başörtülerini çıkarıp çantalarına koyacak." 

Kaya, başörtülü okumak isteyenlerin imam hatip liselerine gitmelerinin bir anlamda dayatma olduğunu söyleyerek, buna çocukların ve ailelerin dışında kimsenin karar veremeyeceğini dile getirdi.

Gelinen noktada hala başörtüsü konusunda mücadele etmek durumunda bırakıldıklarını kaydeden Kaya, "Bir kere daha Milli Eğitim Bakanı'na ve yeni kurulan hükumete sesleniyoruz. Bu sıkıntıyı kaldırın. Biz kimsenin zorla başlarını örtmelerini talep etmiyoruz. Burada yapılması gereken şey basit bir düzenlemedir. Yasakçı yönetmelik kaldırılmalı" diye konuştu.

NATO Zirvesi'nde IŞİD konusundaki görüşmeler

Kaya, Galler'deki NATO Zirvesi'nde gündeme gelen IŞİD konusundaki işbirliğini de değerlendirdi. Türkiye'nin Batılılarla ittifak yapmasını istemediklerini söyleyen Kaya, "Türkiye'nin bu haçlı koalisyonunda yer almamasını talep ediyoruz. İslam coğrafyasını işgal edenlerle ittifak adı altında girilecek bütün ilişkiler Müslümanlara ihanettir. Kime karşı olduğu önemli değil" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.