banner

Türkiye genelinde 57 bin 387 kişi mesleki eğitim kurslarına katıldı




Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı,bu yılın Ocak-Temmuz dönemi verilerine göre Türkiye genelinde 57 bin 387 kişinin İŞKUR'un mesleki eğitim kurslarına katıldığını bildirdi. 

Yazıcı, İŞKUR'un bu yıl içinde gerçekleştirdiği bazı hizmetlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde İŞKUR'un mesleki eğitim kurslarına 57 bin 387 kişinin katıldığını kaydeden Yazıcı, kurslar sonrasında istihdam edilen kişi sayısının 15 bin 976 olduğunu ifade etti.

Yazıcı, aynı dönem itibariyle Türkiye genelinde İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 35 bin 461 kişinin bu programlardan yararlandığını belirterek, "Aktif işgücü piyasası programları içerisinde yüzde 54,5'i mesleki eğitim kurslarından, yüzde 33,7'si ise işbaşı eğitim programlarından oluşmaktadır" değerlendirmesi yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.