banner

Bakan Işık'tan öğrencilere matematik dersi




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ASO Teknik Koleji'nde 9. sınıf öğrencilerine matematik anlattı. 

Bakan Işık, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ASO Teknik Koleji'nde incelemelerde bulundu. Işık'a burada ASO Başkanı Nurettin Özdebir de eşlik etti. Okulun müdürü Mustafa Daşçı'dan bilgi alan Işık, daha sonra öğrencilerin mesleki eğitimlerinde kullandıkları makineleri ve salonları inceledi. Daha sonra 9. sınıf örencilerinin matematik dersine katılan Işık, bir süre dinlediği öğretmeni, başarılı anlatımından dolayı tebrik etti. 

Öğrencilere, çözdükleri matematik problemlerinin ardından mutlaka sağlama yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Işık, bunu nasıl yapacaklarını da örnekle anlattı. 

Öğretmenlerin öncelikle öğrencilere matematiği sevdirmesi gerektiğini vurgulayan Işık, şu tavsiyelerde bulundu:

"Öğrencilerden önce, eğitimcilerimize matematikte çok aşırı bilgi yüklemekten ziyade, matematiği sevdirmelerini öneriyoruz. Öğrenciler matematiği severlerse, hayatta karşılaşacakları tüm problemlere sistematik çözüm üretebilirler. Bizim için matematiğin sevdirilmesi, öğretilmesinden öncedir. Yapmamız gereken bir şey de matematikle reel hayatın bağını kurmaktır." 

Matematiğin, gerçek hayatla bağının kurulmasının önemine dikkati çeken Işık, kendisini takip eden kameramanların kullandıkları tripodları örnek gösterdi.  Tripodların neden 3 ayağının olduğunu soran Işık, "En temel geometri kuralı. 2 noktadan bir doğru, 3 noktadan ise bir düzlem geçer. Bir şeyin düz durması için en az 3 noktaya basması gerekir. Bakın bu kendiliğinden sallanmaz. İşte düzlemin en pratik uygulaması" diye konuştu. 

Işık, daha sonra öğrencilere, TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknik Dergisi ile not defteri ve bardak hediye etti. 

Okuldaki incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, ülkenin üretimini ve istihdamını artırması için en çok ihtiyaç duyulan alanın nitelikli insan kaynağı olduğunu bildirdi. Özellikle sanayide nitelikli insan ihtiyacı konusunda ciddi taleple karşı karşıya olduklarını dile getiren Işık, OSB'lerin içinde kurulan liselerin hem teorik hem de pratik eğitim konusunda ciddi imkan sunduğunu ifade etti. 

Öğrencilerin, buralarda devletin verdiği imkanların da üstünde ciddi bir kolej eğitimi aldıklarını anlatan Işık, "Bu modelin çok başarılı ve faydalı olduğunu görüyoruz. Bu modelin bundan sonra geliştirilmesi ve OSB'ler içinde yaygınlaştırılması için daha fazla gayret göstereceğiz. Bu okulları nitelikli, aranan eleman yetiştirilmesi için bir sıçrama merkezi olarak değerlendireceğiz " dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.