banner

YGS şampiyonları sınavı değerlendirdi




İstanbul Erkek Lisesi öğrencisi Burak Arınalp, Yükseköğretime Geçis Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, YGS-2 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Arınalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınavın beklediği kadar zor olmadığını belirterek, "Sınav zordan öte beklenenin dışındaydı. Özellikle Türkçe ve Sosyal Bilimler'de niteliksiz sorular olduğunu düşünüyorum schweizer-apotheke.de. Zorlamadan öte arada kalmaya yönelik, belki hızlı okumayı ölçen ve dikkati ölçen sorulardı" dedi. 

YGS'de derece yapmayı beklemediğini ifade eden Arınalp, birinciliğin sürpriz olduğunu, öğrendiğinde de bir hayli şaşırdığını anlattı.

Arınalp "Sınava dershaneyle olabildiğince paralel giderek, okul derslerini de fazla boşlamadan, tempomu da çok aşırıya çıkararak değil, sosyal hayatımı devam ettirerek hazırlandım" diye konuştu. 

Hangi bölümde okuyacağına henüz tam olarak karar vermediğini söyleyen Arınalp, "Muhtemelen sayısal ağırlıklı bir bölüm olacak. Boğaziçi Üniversitesi istiyorum, bilgisayar mühendisliği olabilir" ifadelerini kullandı.

Gelecek yıllarda YGS'ye girecek öğrencilere de önerilerde bulunan Arınalp, "Çok çalışmaktan öte konuları gerçek anlamda sindirerek öğrenmeyi tavsiye ederim. Yani konuyu oturtmadan, test ağırlıklı çalışmak değil, konunun özünü anlamaya yönelik bir çalışma temposu öneririm" dedi.

Arınalp, yaptığı derecede okul ve dershanedeki hocalarının da büyük katkısı olduğuna işaret ederek, haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için daha yüksek tempoyla çalışmaya başlayacağını belirtti.

İzmirli sınıf arkadaşları Dilan Atar ve Süeda Şanlı Türkiye ikincisi oldu

İzmir Fen Lisesi öğrencisi Dilan Atar ve sınıf arkadaşı Süeda Şanlı Yükseköğretime Geçis Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Türkiye ikincisi oldu. Atar YGS-3 ve YGS-5 puan türünde, Şanlı ise YGS-4 puan türünde sıralamaya girdi.

Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınavın oldukça zorladığını, sınavdan sonra moralinin bozulduğunu belirtti.

En çok Türkçe testinde zorlandığını aktaran Atar, "Sınavdan önce iyi bir sonuç elde edeceğimi biliyordum. İyi hazırlanmıştım. Ama derece konusunda tahminim yoktu" diye konuştu.

Atar, sınava düzenli çalışarak hazırlandığını, kendine vakit ayırmayı ihmal etmediğini, fırsat buldukça arkadaşlarıyla dışarı çıktığını ve kitap okuduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hedefim tıp okumak. İnsanların yaşamını size emanet etmeleri açısından kutsal bir meslek olarak görüyorum. Küçüklüğümden beri doktor olmak istiyorum. Sonuçlar açıklandığında okuldaydım, akıllı telefondan baktım sonuçlara."

Anne Ayfer Atar da mutluluğunu dile getirerek, bekledikleri bir sonuç olduğunu kaydetti.

"Her şey bitmiş değil"

Süeda Şanlı ise emeğinin karşılığını aldığını belirleterek, "Henüz her şey bitmiş değil, ikinci sınav daha önemli" dedi.

"Bir an önce kutlama havasından çıkıp LYS'ye odaklanmak gerektiğini" vurgulayan Şanlı, hedefinin tıp okumak olduğunu sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.