banner

Okullara 1 milyon ücretsiz bisiklet dağıtılacak




Sağlık Bakanlığı, "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında okullara 1 milyon adet bisiklet dağıtımı yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatları ile Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının içeriğine uygun olarak  "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında 1 milyon adet bisiklet dağıtımı yapılacağı vurgulanarak hedef grubun; çocuklar-okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlendiği açıklandı.

Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara 10 bin 589 adet bisiklet teslim edileceği kaydedilerek bu kapsamda 30 Büyükşehir Belediyesi olan illere bisikletlerin gönderildiği bildirildi.

Üniversitelere de bisiklet dağıtılacak

Ayrıca 3 bin 220 bisikletin de üniversitelere dağıtılmak üzere, İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine gönderildiği kaydedilerek şöyle denildi:

 "Bisiklet dağıtımı yapılacak üniversitelerimiz ise şunlardır;Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ağrı İbrahim ÇeçenÜniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.