banner

Açık liseden örgüne öğretime nakiller 20 Ekim’e kadar




Açık liselerden örgün öğretime geçmek isteyen öğrencilerin nakil işlemleri 20 Ekim’e kadar yapılacak.

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, açık liselerden örgün öğretime geçmek isteyen öğrencilerin 20 Ekim’e kadar nakil talebinde bulunabileceğini söyledi.

Herhangi bir okula kaydını yaptıramamış öğrencileri de açık liseye kaydettiklerine dikkati çeken Avcı, şunları söyledi:

"Fakat okullardaki kontenjan durumu netleştikçe boş kontenjanlar oluştukça bu öğrencilerden örgün eğitime geçmek isteyenlere nakil fırsatı veriyoruz. Bunu daha önce üç aşamada yaptık ama bundan sonraki süreçte 'Ekim ayı sonuna kadar boş kontenjanlar ilan edilecek, öğrenciler müracaatını yapacaklar ve kaydolacaklar' demiştik. Fakat talep yoğunluğunu göz önüne alarak ay sonunu beklemiyoruz.

Öğrencilerimiz 20 Ekim saat 17.00'ye kadar nakil talebine bulunacak. Biz de 21 Ekim günü o çocuklarımızdan uygun olanları, uygun kontenjanlara yerleştirmiş olacağız. Taban puan ve açık kontenjan esasına bağlı olarak yapılacak. Her nakil talebinde bulunanı da hemen boş kontenjana yerleştirme şansımız yok. Böylece müjdemizi vermiş oluruz, veliler ve öğrenciler bunu bekliyorlardı."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.