banner

4+4+4 Anayasa Mahkemesi’ne tekrar gidiyor




Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin zorunlu eğitimi kademeli şekilde 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda 4+4+4 yasası olarak bilinen düzenlemenin, şekil yönünden iptali talebiyle yaptığı başvuruyu dün oybirliğiyle reddetti.

4+4+4 anayasa mahkemesine tekrar gidiyorCHP, önümüzdeki günlerde, yasanın içerik yönünden iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. CHP, yasanın şekil bozukluğu bakımından TBMM İçtüzüğü ve Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini ve yürürlüğünün durdurulmasını istemişti. CHP, yasa görüşmeleri sırasında TBMM İçtüzüğünün komisyonlarda istem sırasına göre söz verilmesi kuralıyla Genel Kurul görüşmeleri usulünün çiğnendiğini iddia etmişti. Mahkeme, başvuruyla ilgili ilk incelemeyi yapıp dosyayı raportöre vermişti. Mahkeme, dün CHP’nin başvurusunu karara bağladı. Yüksek Mahkeme, başvuruyu oybirliğiyle reddetti. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesi’nin 4+4+4 kararına, “Mahkeme, Meclis’te yasa çıkarmanın şekil şartının şiddet olduğunun altını çizdi” sözleriyle tepki gösterdi. Tarhan, “Esas hakkında bir başvurumuz olacak. Anayasaya pek çok bakımdan aykırılığı olan bu yasanın iptali istemiyle gelecek hafta başvurumuzu yapacağız” dedi.                         

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.