banner

'5 yaşındaki çocuğun çantasını kim taşıyacak'




CHP'li Toprak, Milli Eğitim Bakanı'na, 5 yaşında okula başlayacak olan çocukların, özellikle kırsal bölgelerdeki sert kış koşullarında okullara ulaşımlarını sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için alınan önlemleri sordu.

'5 yaşındaki çocuğun çantasını kim taşıyacak'Ankara- CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde, başta Doğu Anadolu olmak üzere Karadeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde ve bağlı ilçe ve köylerde, çetin ve uzun süren kış koşullarının okula gidip gelen öğrencileri son derece etkilediğini ifade eden Dinçer, öğrencilerin özellikle köylerde ve birçok ilçede okul sayısının az olması sebebi ile yerleşim alanlarına uzak okullara kilometrelerce yolu yürüyerek gidip gelmeye çalıştıklarını belirtti.

Yeni eğitim-öğretim yılından itibaren 5 yaşındaki çocukları da aynı koşulların beklediğini kaydeden Toprak Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e şu soruları yöneltti: "Okula başlama yaşı düşürülürken, büyük şehirler dışında ve özellikle sert kış koşulları sebebi ile ulaşım koşulları gittikçe imkansız hale gelen kırsal bölgelerimizde, ilkokula yeni başlayan çocukların okullarına gidip-gelmeleri, ulaşımlarını en sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için, bünyelerinin kaldıramayacağı ulaşım sorunları konusunda aldığınız önlemler nelerdir? Bölgelerimizdeki soğuk kış günlerinde bir şekilde okullarına ulaşmaya çalışan o küçük bedenlerin çantalarını kim taşıyacak? Türkiye genelinde, köylerde ve ülkemizin doğu-güneydoğusunda ki kırsal kesimlerde yer alan okullarda 5 yaşındaki çocuklar, büyükler için tasarlanmış tuvalet-lavaboları kullanabilecekler mi? Kırsal kesim dediğimiz doğu ve güneydoğu bölgelerinde köy okullarında sınıflarda hala birkaç derslik birleştirilerek eğitim yapılmaktadır. 5 yaşındaki çocukların abla ve ağabeyleriyle birlikte sınıflarını ortak kullanmaları ne kadar doğru olacaktır? Sınıflar tahtaları ve sıralarıyla bu yaş grubuna hazır hale getirilmiş midir?"

(cumhuriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.