banner

İlkokullar özel okul gibi olacak




Yeni eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya konulacak olan kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık kademeli ve mecburi eğitim sistemi, en çok ilkokulda eğitim gören öğrencilere yarayacak.

İlkokullar özel okul gibi olacakYeni eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya konulacak olan 4+4+4 12 yıllık kademeli ve mecburi eğitim sistemi, en çok ilkokulda eğitim gören öğrencilere yarayacak. Buna göre ilkokul 1-4. sınıfların mevcudu 30’dan 22’ye inecek. Bu kapsamda şu anda 5. sınıflardaki 37 bin 722 sınıf öğretmeni 5. sınıfların ortaokul kapsamına alınması sebebiyle norm fazlası konuma düşecek. Bir ilkokulda 1. sınıflarda önceden 3 veya 4 şube varken şimdi 5 veya 6 şube olacak. Bu öğretmenler de yeni açılacak şubelerde görevlerine devam edecek. Öte yandan mevcut durumda 1-5. sınıflarda 30 olan ülke genelindeki şube/öğretmen başına düşen ortalama öğrenci sayısı yeni sistemle 1-4. sınıflarda yaklaşık 22 civarına inecek. Böylelikle öğretmenlerin daha az sayıdaki öğrencilere daha çok zaman ayırabilecek olması, eğitimde verimliliği de artırmış olacak.

(türkiye)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.