banner

YÖK'ten üniversitelere yüksek lisans uyarısı




Yükseköğretim Kurulu (YÖK), henüz onay almadığı halde yüksek lisansa başvuru ilanı veren üniversiteleri uyardı.

YÖK Başkanvekili Yekta Saraç, imzasıyla gönderilen yazıda çeşitli üniversitelerde açılan bazı programların YÖK’ün onayı dışında gerçekleştiği belirtildi. YÖK’ün yazısında şu ifadelere yer verildi: Üniversitelerde açılmasına izin verilen yüksek lisans-doktora programlarının dışında, o programın adının kullanılarak, yeni programlar üretilerek lisansüstü program ilanına çıkılması ve bir programın açılma süreci tamamlanmadan o program için ilan verilmemesi konusu üzerinde gerekli titizliğin gösterilmesini önemle rica ederiz."

MEB’den benzer uyarı

Milli Eğitim Bakalnlığı (MEB) da il milli eğitim müdürlüklerine benzer bir uyarı yazısı gönderdi. MEB, il müdürlüklerinin yüksek lisans için üniversiteler ile imzalanan protokollerin artık bakanlığın bildirisi dışında yapılmamasını istedi. MEB Müsteşarı Emin Zararsız imzalı yazıda şunlar yer aldı: "Her ilin ayrı ayrı üniversitelerle protokoller imzalaması, çalışanllarımıza sunulacak hizmette fırsat eşitliğini zedeleyebileceği gibi uygulamalardaki birlik ve beraberliği de olumsuz etkileyebilir."

Öte yandan haziran ayından itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir il milli eğitim müdürlükleri başta olmak üzere birçok ilin çeşitli üniversitelerle, öğretmenlerin düşük ücretle yükseklisans yapmaları için protokoller hazırladığı öğrenildi. Bu protokollerin ise ne olacağı bilinmiyor.

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.