banner

Forbes 2012’nin en zenginlerini açıkladı




Forbes dergisi, 2012 yılında Amerika'nın en zengini olan 400 iş adamı ve iş kadınını açıkladı. Servetlerinin yarısını hayır işlerine bağışlayan Bill Gates ve Warren Buffet, listenin tepesinde.

Dünyaca ünlü Forbes dergisi, 2012 yılında Amerika 'nın en zengin 400 iş adamını belirlerdi. Amerikan finans çevrelerinin dergisi Forbes 'in liste başında, 66 milyar dolarlık servetiyle Bill Gates bulunuyor. İkinci sıranın değişmeyen müdavimi Warren Buffett da (86) yerini korurken, üçüncü sırayı Oracle Corp'un yöneticisi Larry Ellison aldı.

En zengin kadın Walmart’tan

Amerika 'nın en zengin işadamları, genel olarak bir önceki yıla göre servetlerini artırırken, bazı firmalarda ise değişiklik olmadığı görüldü.

Forbes listesinin 6 numarası Walmart ailesinden Christy Walton oldu. Walton aynı zamanda 27,9 milyar dolarlık varlığıyla Amerika 'nın en zengin iş kadını oldu. Listenin 7, 8 ve 9. sıralarını ise Walmart ailesinin diğer üyeleri Jim Walton, Alice Walton ve S. Robso Walton işgal etti.

Belediye başkanı 10. sırada

New York eyaletinin uzun dönemdir belediye başkanlığını yapan Michael Bloomberg ise zenginler listesinde 25 milyar dolarlık servetiyle Amerika 'nın 10. zengini olma unvanını taşıyor.

Zuckerberg Murdoch'u yakaladı

Google Inc. firmasının kurucularından 39 yaşındaki Sergey Brin, 20,3 milyar dolar ile listenin 13. sırasında yer aldı. Facebook 'un kurucusu 28 yaşındaki Mark Zuckerberg , dünya medya devi Rupert Murdoch ile aynı servete sahip. Listede 36. sırada yer alan Zuckerbeg ve kısa zaman önce rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarına maruz kalan Murdoch'un 9,4'er milyar dolar serveti bulunuyor.

Televizyon dünyasının en ünlü isimlerinden Oprah Winfrey ise 2,7 milyar dolarlık servetiyle listenin 151. sırasında kendine yer bulurken, listenin en alt sıradaki zengin ise 1,1 milyar dolar ile Ohiolu emlakçı işkadını Denise York oldu.

Güçlerini insanlık için birleştirdiler

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve iş adamı Warren Buffett, 2010 yılında bir araya gelerek sahip oldukları para ve gücü insanlık için kullanmaya karar vermişti. Harekete geçmeden önce Buffett malvarlığının önemli bir kısmını Gates’e ait olan yardım kuruluşu Bill and Melinda Gates Foundation’a (Bill ve Melinda Gates Vakfı) aktarmıştı. ‘The Giving Pledge’ (Verme Sözü) isimli bir kampanya başlatan ikili, Amerika ve dünyadaki diğer zengin iş adamlarına da çağrıda bulunmuştu. Bu bağışçılardan elde edilecek desteğin ise en az 125 milyar dolar olması bekleniyor.(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.