banner

Yılda 4 kez öğretmen değişmesin




Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde düzenlenen "Öğretmen Odağında Ağrı İli Eğitim Sorunları Çalıştayı"nda, "ilkokula giden bir çocuk yılda 3-4 öğretmen değiştiriyorsa burada gerçek anlamda eğitim veremiyoruz demektir" dedi

Çalıştayda konuşan Vali Tekinarslan, "Eğer bir öğretmeni 1,5 yılda tekrar geri gönderiyorsak ve ilkokula giden bir çocuk yılda 3-4 öğretmen değiştiriyorsa, burada gerçek anlamda eğitim veriyoruz diyemeyiz" dedi.

Vali Tekinarslan, çalıştayda yaptığı konuşmada, Ağrı 'ya gelen eğitimcilerin bazı konularda sıkıntı çektiklerini belirterek, bazı öğretmenlerin kentin imkanları konusunda kaygılı olduğunu dile getirdi.

Fiziki imkanlar konusunda tereddütü olan eğitimcilerin de bulunduğunu belirten Tekinarslan, Ağrı 'nın hem gelişmişlik hem de eğitim alanında Türkiye'nin 20-25 ilinden birisi olduğunu, ancak kentin fiziki şartlarla psikolojik ortamın uyuşmadığını söyledi.

Ağrı 'da psikolojik olarak keyifsizlik olduğunu ifade eden Tekinarslan, bu olumsuz havanın dağıtılmasında sayıları 6 bine ulaşan öğretmenlere önemli görevler düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

" Türkiye’nin her yerinde olan temel kamu hizmetleri Ağrı 'da da var. Belki bazı alanlarda sayısal veya standart sorunlarımız vardır. Bunlardan biri de eğitim hayatımızdaki sorunlarımız ve bununla ilgili standart problemlerimizdir. Eğitimin 3 ayağı var. Biri maddi ve fiziki, diğeri beşeri. Üçüncüsü de psikolojik faktördür. Beşeri faktör dediğimizde insan unsuru akla geliyor. İnsan unsuru olmadan hiçbir faaliyet olmaz. Ağrı 'da şu anda 6 bine yakın öğretmen var. 160 bin öğrenci var. Bu tabloya baktığımızda sonuç olarak neredeyse her 3 Ağrı 'lıdan birisi öğrenci. Ağrı nüfusunun yüzde 50'si 20 yaşın altında genç nüfustur."

Ağrı 'da, Fatih Projesi kapsamında 600'ün üzerinde donatılmış sınıf olduğunu ifade eden Tekinarslan, "Ulaşım noktasında kentimizin, İstanbul, Ankara ve Antalya'dan hiçbir farkı yok. Ancak bu işin bölgesel gelişmişlik ve hizmet sunumundaki zorluklardan kaynaklanan birtakım farklar olduğunu belirttik. Ağrı'da yılda 2-3 bin lirayı yakıt olarak harcayan bir kamu personeliyle Antalya'da görev yapan personelin maddi yönden farklı değerlendirilmesi gerektiğini hepimiz kabul ediyoruz. Umuyoruz ki bununla ilgili kaynak planlaması yapılır" diye konuştu.

Ağrı'da yeni göreve başlayan öğretmenin 1,5 yılı dolmadan kentten ayrıldığını dile getiren Tekinarslan, "Eğer bir öğretmeni 1,5 yılda tekrar geri gönderiyorsak ve ilkokula giden bir çocuk yılda 3-4 öğretmen değiştiriyorsa, burada gerçek anlamda eğitim veriyoruz diyemeyiz" dedi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan da üniversitelerin sadece öğrenci ve öğretmen yetiştiren kurumlar olmadıklarını, aynı zamanda bulundukları ilin ve o toplumun problemlerini çözmeye çalışan birimler olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ise bir refah toplumu oluşturmada ve refahın gelişmesi için ülkelerin eğitim yarışı içinde olmaları gerektiğini ifade ederek,

"Eğitim sistemimizi öğrenci merkezli olarak geliştirmek zorundayız" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.