banner

Dili kesilen öğrenci konuştu




Kırıkkale'de, İngilizce öğretmenin eline aldığı makasla dilini kestiğini iddia eden öğrenci "Kesebileceğini düşünmedim çıkarttım ve çıkartınca da kesti" dedi.

Öğretmeninin dilini 2 cm kestiğini iddia eden 15 yaşındaki, Y.T.S isimli öğrenci başından geçen olayları şöyle anlattı; "Okulun ilk günleriydi. Sınıfta kimse birbirini tanımıyordu. Saçı dağınık öğrenciler vardı. Öğretmede gezerken gördü ve masa üzerindeki makası aldı. 'Kesiyim mi?' diye sordu. Bu arada sınıfta gürültü çıktı. Kes, kes diye herkes tempo tuttu. Önümdeki öğrenciydi, beni gördü, 'Gel ben senin dilini keseyim' dedi. 'Çıkart dilini' dedi, ilk önce dilimi çıkartmadım. Ama üsteleyince kesebileceğini düşünmedim çıkarttım ve çıkartınca da kesti. Olay bu. Önceki gün mahkememiz vardı, mahkeme 9 Ocak’a ertelendi"

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, “Böyle bir olayın gündeme gelmesi bizleri son derece üzdü. Ancak bir yıl önce yaşanan olayın, bir yıl sonra dillendirilmesi bizleri üzdü. Olay geçen yıl 19 Ekimde yaşanan olayla ilgili olarak öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Daha sonra bakanlığa intikal ettiği için bu olay bakanlık müfettişlerimiz tarafından inceleniyor ve adı geçen öğretmenimize kınama cezası veriliyor. Soruşturmanın eksik yapılmasından dolayı da okul müdürü de aynı şekilde bir ceza alıyor. Tabi olay kabul edilir bir olay olmadığı için savcılık boyutu ile devam ediyor. Şu an da veli ile öğretmen arasında mahkeme sürüyor. Durum budur. İnşallah böyle bir olay daha gündeme gelmez” dedi

Gazetecilerin, haberde kesilen dilin 2 cm olduğunu sorması üzerine Okur, “Okul idaresi ile tekrar görüştüm, kesinlikle 2 cm değil. Olay, sadece öğretmen ile öğrenciler arasındaki samimiyet ve şakalaşma içerisindeki diyalogun gereksiz yere büyümesinden kaynaklanıyor. Makası diline değdiriyor ama takdir ederseniz ki 2 cm’lik bir kesik ameliyatlık bir durumdur. Tabi bu durumun savcılık boyutu devam ettiği için öğrencinin rapor alıp almadığını bilmiyorum. Bizim bildiğimiz, idareden ve öğretmenlerden aldığımız bilgiye göre kesinlikle 2 cm’lik bir kesiğin olmadığı. Bu olay yeni değil. Kabul edilebilir bir olay da değil. Ancak bu hafta içerisinde süren mahkeme sonrasında öğrenci velisi ile öğretmen arasındaki polemikten dolayı tekrar bu olay basına yansıyor” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.