banner

‘Yılın öğretmeni' öğrenci kurbanı Sevilay öğretmen oldu




İzmir'de öğrencisi tarafından öldürülen Rabia Sevilay Durukan, ''Yılın Öğretmeni'' seçildi.

İzmir'de öğrencisi tarafından sınıfta  bıçaklanarak öldürülen fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan, Türk Büro-Sen tarafından ''Yılın Öğretmeni'' seçildi.

Alsancak'taki Sosyal Güvenlik Kurumu Dinlenme Tesisleri'nde Türk Büro-Sen  Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'un katılımıyla İzmir 2 No'lu Şubesi'nin 1. Olağan  Genel Kurulu yapıldı.

Genel kurulda, İzmir'de öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülen ve şube yönetimince alınan kararla ''Yılın Öğretmeni'' seçilen Fen Bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın plaketi, annesi Pembe İlkgül, eşi  Hüseyin Durukan ve oğlu 9 yaşındaki Hasan Durukan'a verildi.

Yokuş, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in değerli bir öğretmenini kaybettiğini ifade ederek, ''Rabia Sevilay Durukan'ın annesi, bundan sonra hepimizin annesi, bizler de onun evladıyız'' diye konuştu.

Kızının plaketi teslim alan anne Pembe İlkgül ise güçlükle yaptığı konuşmasında, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Karabağlar ilçesi Eski İzmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda, 26  Eylül 2012'de meydana gelen olayda, 8. sınıf öğrencisi H.K, öğretmeni Rabia  Sevilay Durukan'ı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, saldırgan öğrenci tutuklanmıştı.

(ntv)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.