banner

Yarın okulların tatil olduğu iller




Kar yağışı nedeniyle Türkiye genelindeki bazı illerde eğitime yarın da ara verildi. Şu ana kadar gelen bilgiler arsında İstanbul, Niğde, Nevşehir, Bartın, Bolu, Erzincan, Kars, Bingöl, Bitlis bulunuyor

İstanbul

İstanbul Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 9 Ocak Çarşamba günü ara verildiğini bildirdi.

Bolu Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelindeki bütün okullarda yarın eğitime bir gün ara verileceğini bildirdi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, iki günden bu yana kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu belirtildi.

Meteorolojik tahminler doğrultusunda Bolu'da görülen ve zaman zaman etkili kar yağışının halen kesintilerle birlikte devam ettiği belirtilen açıklamada, ''Bu gece görülecek etkili don ve buzlanma sebebiyle 09 Ocak 2013 Çarşamba günü il genelindeki tüm okulların eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür'' denildi.

Erzincan

Erzincan'da kar yağışı nedeniyle eğitime verilen aranın 1 gün uzatıldığı bildirildi.

Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının devam etmesi ve tipi nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanması dikkate alınarak, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde eğitime verilen aranın 1 gün uzatıldığı belirtildi.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engellilerin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanların da yarın idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Erzincan'da kar yağışı nedeniyle 7 Ocak'tan itibaren eğitime 2 gün ara verilmiş, kamuda çalışan hamilelere, engellilere ve kronik rahatsızlığı bulunanlara da 2 gün idari izin verilmişti.

Bitlis

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, okulların yarın tatil edildiğini belirtildi.

Yatılı ilköğretim bölge okullarının dışında, il genelinde eğitime 1 günlük ara verildiği bildirilen açıklamada, hamile kadınlara ve çalışan özürlülere de yarın için idari izin verildiği duyuruldu.

Ayrıca Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) yapılan açıklamada ise kentte yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitim ve öğretime 08-09 Ocak tarihlerinde ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, yapılamayan sınavların tarihlerinin ise, daha sonradan ilan edileceği vurgulandı.

Siirt

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Eruh, Şirvan, Baykan ve Pervari ilçelerine bağlı 42 köy yolunun dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi.

Kurtuluş, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Pervari Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise, ilçe merkezi ve köylerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.

Bartın

Bartın'da kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkez ilçe dahilindeki tüm ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim kurumlarında eğitime yarın bir gün ara verildiği belirtildi.

Nevşehir

Nevşehir il merkezi ile Ürgüp, Avanos, Derinkuyu, Acıgöl, Kozaklı ve Hacıbektaş ilçeleri ile Niğde'nin Altunhisar ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün daha ara verildi.

Nevşehir Valiliğinden alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, il merkezi ile Ürgüp, Avanos, Derinkuyu, Acıgöl, Kozaklı ve Hacıbektaş ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Kamuda çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar da bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Niğde

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Çiftlik ilçesindeki ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Çarşamba günü tatil edildiğini belirtti.

İlçede etkili kar yağışı devam ediyor.

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Bingöl

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı ilçeler dahil tüm ilköğretim, ortaöğretim ve okul öncesi okulların 9 Ocak tarihinde tatil edildiği bildirildi.

Zonguldak

Zonguldak merkez ile Ereğli, Alaplı ve Devrek ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini belirtti.

Özbek, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinde eğitime ara verilip verilmeyeceğinin daha netleşmediğini kaydetti.

Kars

Kars'ta etkili olan kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Kars Valiliğinde yapılan yazılı açıklamada, kentte son günlerde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Hakkari

Kar yağışı nedeniyle Hakkari'de ve Niğde'nin Çiftlik ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

Akşam saatlerinde toplanan Hakkari İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün süre ile ara verilmesini kararlaştırdı.

Sivas

Sivas'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları dolayısıyla merkez ilçede yarın eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, merkeze bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalar, hamileler ile engellilerin de 1 gün idari izinli sayılacakları belirtildi.

İl merkezinde eğitime bugün de ara verilmişti.

Liste sürekli güncellencektir…

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.