banner

Nasıl oluyor da ‘O oy senin olsun’ diyebiliyor




Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde, Başbakan Erdoğan’ın kendisine ‘oy yok’ diyen öğretmene verdiği cevabı eleştirdi ve Başbakan’ın bu tutumunun nedenlerini şöyle sıraladı…

MEYDANDAKİ vatandaş, Başbakan’a bağırıyor:

“Şubatta öğretmen ataması yoksa oy da yok.”

Belli ki Başbakan’a oy vermiş.

Belli ki yine oy verecek.

Ama bu kez bir şartı var: Şubatta atama...

“Olmazsa oy vermem” diyor.

*

Başbakan cevap veriyor:

“Sağ ol. O oy senin olsun. Biz öyle spekülasyonlara girmeyiz. Al onu kendine sakla. Tamam, kendine sakla... Sen vermen gereken yere ver. Bize kimin oy vereceği belli, bak burada görüyorsun. Sen kendine sakla.”

*

Nasıl oluyor da Başbakan, “O işi halletmezsen sana oy yok” diyen vatandaşa “Oy vermezsen verme” tavrı koyabiliyor?

Nasıl oluyor da bu denli tok satıcı olabiliyor?

Sorunun cevabı şu ALTI maddede:

*

BİR: Çünkü Başbakan, verdiği cevabın gayet azınlıkta kalan bir kısım seçkin zümre tarafından yadırganacağını, geriye kalan büyük kalabalığın, “Helal olsun adama, lafını sakınmıyor arkadaş” diyeceğini gayet iyi biliyor.

İKİ: Çünkü Başbakan, yüzde 54’ü cebinde keklik olarak görüyor ve miting meydanında vatandaş azarlamanın yüzde 54’ten dirhem bile götüremeyeceğinden adı gibi emin.

ÜÇ: Çünkü Başbakan, o vatandaşı azarlayarak, “Biz oy tehdidiyle iş yapmayız” mesajını verdiğini düşünüyor ve bu mesajın da toplum üzerinde olumlu etki yaratacağı görüşünde.

DÖRT: Çünkü Başbakan, meydanda bağıran o vatandaşın “iyi niyetli” olmadığını, “iyi niyetli” olsa öyle bağırmayacağını, öyle bağırmasının “kötü niyet” göstergesinden başka bir şey olmadığını düşünüyor.

BEŞ: Çünkü Başbakan, meydanda kendisi konuşurken vatandaşın tekinin sesini yükseltmesini “ifade özgürlüğü” kapsamında görmüyor, “sözünün üstüne söz söylemeye kalkışmak” kapsamında değerlendiriyor.

ALTI: Çünkü Başbakan, bir atamaya kendisine oy verecek olan seçmenden doğacak kaybı, başka tür menfaatlerle kendisine oy verecek seçmenler eliyle kapatacağını gayet iyi biliyor.

Yazının devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.