banner

ÖRAV, kamu yararına çalıştığının tescillenmesini istiyor




ÖRAV, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunun resmi olarak tescillenmesini talep ediyor. Vakfın genel müdürü Kayhan Karlı, 2008 yılında kurulan vakfın üç bakanlık ve bağımsız kuruluşlar tarafından tüm açılardan denetlendiği halde kamu yararına çalıştığının resmi olarak bir türlü tescillenmemesi üzerine Twitter’da #oravkamuyararinabirstkdir hashtag’ini açtı.

ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı tarafından önceki akşam Twitter’da açılan #oravkamuyararinabirstkdir hashtag’i eğitimcilerden, vakfın etkinliklerinden haberdar olan ve bunlardan yararlanan kişiler tarafından büyük ilgi gördü. ÖRAV’ın kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunun tescillenmesine destek veren yorumlar gelmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili ulaştığımız Kayhan Karlı, 2008 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin öğretmenleri için ücretsiz eğitim fırsatları sunan vakfın son iki yıldır da tüm denetimlerinin tamamlandığını, ancak vakfın kamu yararına çalışan bir STK olduğunun resmi olarak tescillenmesinin geciktiğini belirtti. Twitter’daki kampanyayı da sürecin hızlanması için başlattığını açıklayan Karlı, bu tescilin önemini de şu şekilde açıkladı:

“Türkiye’de kurulmasının üzerinden bir yılı geçmiş tüm vakıf ve dernekler kamu yararına çalıştıkların ispatlanması için  başvurabiliyorlar. ÖRAV olarak biz de, bu bir yıllık süreyi doldurduktan sonra bu amaçla ilgili başvurumuzu gerçekleştirdik. İlgili bakanlıklar tarafından tüm denetimlerimiz tamamlandı. Başvurumuzun onaylanması için herhangi bir engel olmamasına rağmen başvurumuz  bekliyor. Türkiye’de sivil toplum alanında çalışmak hem kaynağa sahip olanlardan kaynak istemek; hem de güç sahibi olanlardan destek beklemeyi gerektiriyor. Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen kısa sürede 12 milyon TL’den fazla kaynakla, 75 binden fazla öğretmen ve eğitim yöneticisine, Türkiye’nin tüm illerinde hizmetiçi eğitim sağladık. Yaptığımız işler kamu yararına çalıştığımızın ve ticari kaygı gözetmediğimizin ve Türkiye’de eğitimin daha iyi noktalara gelmesi için var gücümüzle çalıştığımızın ispatıdır. Bu tescil bize mali açıdan direkt bir şey kazandırmayacak ancak bize bağış yapmak isteyen kurumların işlerini kolaylaştıracak. Vakıf olarak bugüne dek yaptığımız işlerle bunu hak ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de bizi bu konuda destekliyor. Tek isteğimiz vakfımızın kamu yararına çalışan bir STK olduğunun Başbakanlık tarafından da resmi olarak tescillenmesi.

ÖRAV ve Twitter’da konu ile ilgili gelen mesajların bir kısmı şöyle:

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.