banner

Yurttan atılıp, bursu kesilen öğrenci TBMM gündeminde




TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i protesto etti,yurttan süresiz uzaklaştırıldı, bursu kesildi

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığı’na, Sinem Gülcan adlı öğrencinin geçen yıl üniversitede tören sırasında Meclis Başkanı Cemil Çiçeği protesto ettiği gerekçesiyle yurttan süresiz uzaklaştırılması ve bursunun kesilmesiyle ilgili soru önergesi verdi.

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Gazi Üniversitesi öğrencisi olan Sinem Gülcan Nene Hatun Kız Öğrenci yurdundan neden çıkarılmıştır?

Sinem Gülcan’ın Kredi Yurtlar Kurumundan ilişiği kesilerek aldığı bursunun iptal edilmesinin nedeni nedir?  diye sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün Meclis Genel Kurulu'nda, Tanal'ın sorularına yanıt verdi ve olayı doğruladı. Kılıç şu ifadeleri kullandı;

“Öğrencinin ismini verirsem mahremiyetin ilanı olacak, dolayısıyla yüzeysel geçiyorum. İzinsiz gösteri ve toplantı düzenlemek, eylem yapmak fiillerinden dolayı, bahse konu öğrenciye yurttan süresiz çıkarma cezası verildiği doğrudur.

Biz, gençlerimizi, yurt dışına çıkarmak değil, bilakis yurtta tutmak yönünde bir çaba sarf ediyoruz ama elbette ki yurdun genel asayişini, diğer gençlerimizin huzurunu bozan birtakım uygulamalar ya da aşırılıklar içinde olanlar varsa, elbette ki o gençlerimizle de yollarımızı ayırmak gibi bir vazifemiz var; bu da, çocuklarını bize emanet eden ailelerin beklentisi.”  

Gazi Üniversitesi öğrencisi Sinem Gülcan, geçen yıl Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in üniversitede katıldığı tören sırasında salon dışında arkadaşlarıyla birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuduğu için kaldığı yurttan süresiz olarak çıkarıldı.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.