banner

Yayınevinden ‘başörtülü penguen’ haberi açıklaması




İlköğretim birinci sınıflara kaynak kitap olarak okutulan “Paytak Penguenler ile Tanışalım” adlı hikaye kitabıyla ilgili olarak yayınevi bir açıklama yaptı.

Timaş Yayınları yaptığı açıklamada penguenlere başörtüsü takılması ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kitabın orijinal metni ve görsellerine sadık kalındığını ifade etti.

Timaş Yayınları’ndan çıkan “Paytak Penguenler ile Tanışalım” adlı hikâye kitabında penguenlerin başörtülü çizildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, çizimlerin kitabın İngilizce orijinal baskılarındakilerle aynı olduğu belirtildi.

Timaş’tan yapılan açıklamada, “kitap ilk olarak Hindistan menşeli, Virginia merkezli Amerikan Kapps Books tarafından İngilizce olarak yayınlanmıştır. Ardından kitabın Fransızca ve diğer dillerdeki versiyonları birçok ülkede çocuklarla buluşmuştur. Herhangi bir art niyet içermeden orijinal dilinden eksiksiz bir şekilde ve aynı görsellerle Türkçe’ye çevirdiğimiz eserin yukarıda geçen mecralarda ve sosyal medyada kasıtlı olarak yayınevimize toplu ve organize bir saldırı mantığı ile afişe edilmesi geçmişte aynı şekilde ve aynı isimler tarafından yapılan karalama kampanyalarını hatırlatmaktadır.” denildi.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.