banner

Türkiye’de devlet üniversitelerinde yabancı öğrenci sayısı




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Suriye uyruklu öğrencilerin devlet üniversitelerine sınavsız yerleştirildiği iddialarıyla ilgili yazılı soru önergesine verdiği cevapta Türkiye’de devlet üniversitelerinde Suriyeli öğrenci sayısının 289 olduğunu ve sınavsız öğrenci alımı yapılmadığını belirtti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’de devlet üniversitelerinde toplam 35 bin 308 yabancı uyruklu öğrencinin okuduğunu söyledi.

Avcı, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Suriye uyruklu öğrencilerin devlet üniversitelerine yerleştirildiği iddiaları üzerine bilgi verdi. Avcı, 2012 yılı mart itibariyle Türkiye'de 289 Suriye uyruklu öğrenci bulunduğunu belirtti. Yine aynı tarih itibariyle devlet üniversitelerinde 35 bin 308 yabancı uyruklu öğrencinin okuduğunu anlatan Avcı, bu öğrencilerden 14 bin 101'inin Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 8 bin 110'unun sınavsız geçiş, 5 bin 285'inin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), 2 bin 872'sinin de Türk Cumhuriyetleri ve Türk Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) ile üniversitelere yerleştirildiğini vurguladı. En fazla yabancı uyruklu öğrencinin Anadolu ve Dumlupınar üniversitelerinde bulunduğu bilgisini

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.