banner

YGS soru ve çözümleri saat 14.30’da




YGS adayları saat 9.00’da salonlara alındı. Adaylara TC Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutular dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtıldı. Salon görevlileri, adayın yazıp kodladığı bilgileri kontrol etti ve sınav başladı.

ÖSYM, sınav kuralları gereği adayların, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyeceğini belirtmişti. Sınav görevlileri YGS’de bu kurallar doğrultusunda hareket edecekler.

Sınav sırasında adayların, kısa süre için bile olsa tuvalete gitmeleri dahil, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecek.

YGS çözümleri ne zaman yayınlanacak?

YGS’de toplam süre 160 dakika adaylar bu süre içerisinde 160 soru cevaplayacak. YGS sınav soru ve çözümleri sınavdan sonra ÖSYM’nin sonuç sayfasında ilan edilecek.  Adaylar şifreleri ve TC kimlik numaraları ile cevap kağıtlarına ulaşabilecek.

TRT Haber ve TRT Okul çözümleri 14.30-17.30 arası yayınlayacak

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.