banner

YGS’deki hatalı sorular iptal edilecek mi?




Geçtiğimiz Pazar günü 2 milyona yakın adayın girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) çıkan hatalı sorularla ilgili olarak ÖSYM’nin bilirkişi raporu beklediği belirtildi.

2012 YGS’de 26. coğrafya soru ile 30. matematik sorularının hatalı olduğu iddiaları üzerine ÖSYM tarafından bu sorular hakkında üniversitelerden rapor istediği belirtildi.

Uzmanlar ne düşünüyor?

Uzmanlar YGS’de coğrafya 26’ncı ve matematik testi 30’uncu soruda hata olduğunu iddia ediyor. Bu soruların öğrencilerin kafasını karıştırıp, yanlış yönlendirdiğini iddia eden eğitimciler, “İfade hatası nedeniyle öğrenciler sınavda zor durumda kaldı” dedi.

Diğer yorumlar için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.