banner

YDS’de doğum tarihi krizi çözüldü




Pazar günü yapılan 2013 Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’nda  (YDS) adaylara dağıtılan kitapçıklarda doğum tarihi kutucuğunun olmaması nedeniyle yaşanan karışıklık nedeniyle ÖSYM bir açıklama yaptı

Pazar günü yapılan 330 bin 796 adayın başvuru yaptığı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda (YDS) adaylara dağıtılan sınav kitapçığında doğum tarihi bölümüne kodlama yapacak yer olmaması tartışmalara neden olmuştu. Kutucukların olmaması nedeniyle adayların farklı şekilde doğum tarihlerini kitapçığa yazdıkları ortaya çıktı. Bu durumdan kaygılanan adayların ÖSYM’ye ilettiği şikayetler neticesinde yetkililer bir açıklama yaptı.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, “Biz de adayların kimlik bilgileri var. Doğum tarihi bölümüne adaylar nasıl yazarsa yazsın sınavları geçerli sayılacaktır. Adaylar bu konuda müsterih olsunlar” bilgisini verdiler.

Kaynak Akşam

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.