banner

Bakan Avcı, ‘Çocuk Ülkesi’ni ziyaret etti




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmir'de 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında açılan "Çocuk Ülkesi"ni ziyaret etti.

Avcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın annesi Mahmudiye Akan'ın Manisa'da düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra İzmir'e geçerek Kültürpark Fuar Alanı'ndaki "Çocuk Ülkesi"ni gezdi.

Bu yıl 35'incisi düzenlenen TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 4 nolu holde açılan Çocuk Ülkesi'nde stantları gezen Avcı, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle fotoğraf çektirdi, TRT'nin standında canlı radyo programına katıldı.

Fuar alanı çıkışında ziyaretini değerlendiren Avcı, İzmir'de "çok şenlikli" bir gün geçirdiklerini, TRT ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yapılan şenliğin çok anlamlı, duygu verici anlara sahne olduğunu belirtti.

Avcı, "Benim çocukluğumda 'İzmir'in dağlarında çiçekler açar' marşı vardı. Onu hatırladım. Bugün çiçekler açmış İzmir'de" dedi.

İzmir'in EXPO 2020 adaylığına da dikkat çekerek organizasyonun İzmir'de yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkesin çaba gösterdiğini ifade eden Avcı, "Kasım ayında Paris'te yapılacak seçimlerde İzmir'in ipi göğüslemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. İzmir ve Türkiye bunu hak etti. İnşallah Kasım ayında güzel bir haberle 2020'yi alırız ve İzmir'in güzelliklerini tüm dünyaya duyurma fırsatını yakalarız" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.