banner

Bakan Avcı'ya Anıtkabir'de protesto




Anıtkabir’de yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı protesto edildi. Başbakan Erdoğan'ın da Anıtkabir'de yapılan törene ses kısıklığı ve soğuk algınlığı nedeniyle katılmadığı belirtildi.

Anıtkabir’de, sabah saatlerindeki protokol töreninin ardından Milli Eğitim Bakanı ve beraberindeki heyet mozoleye çelenk koydu. Anıtkabir merdivenlerinden inerken Avcı'ya, "Bayrak nerede" diye bağıran bir grup daha sonra slogan atmaya başladı. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Hükümet istifa" diye slogan atan vatandaşlar, alkışlarla protestolarına bir süre daha devam ettiler.

Anıtkabir’e yapılan ziyarette ise Bakan Avcı ile yurdun dört bir yanı olarak nitelendirilen Mersin, Sinop, Iğdır ve Çanakkale’den gelen 66 öğrenci ellerinde Türk bayraklarıyla Arslanlı Yol’dan geçerek Atatürk’ün mozolesine çıktı.

Bakan Avcı’nın Atatürk’ün mozolesine “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı” yazılı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet Anıtkabir’in merdivenlerinde çektirdikleri anı fotoğrafının ardından Misakı Milli Kulesi’ne geçti. Avcı, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Başöğretmen Atatürk. Birinci Meclis’in toplanmasının 93. yıl dönümünde, bugünü armağan ettiğiniz çocuklarımıza muasır medeniyetlerdeki akranlarının sahip olduğu imkanların çok daha fazlasını sağlayabilmek konusunda, bizden önce yapılmış olanların üstüne yenilerini eklemek için canla başla çalışıyoruz. Rahat uyu.”

Heyet daha sonra müzeyi gezdi. Avcı, müzedeki “Ocak-Mehmetçiğin Dünyası” sergisini de inceledi.

Başbakan Erdoğan Anıtkabir'deki törene katılmadı

Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM’nin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’de düzenlenen törene katılmadı.

Başbakanlık kaynakları, Erdoğan’ın ses kısıklığı ve soğuk algınlığı rahatsızlığının sürmesi nedeniyle doktorların,  rüzgarlı havaya çıkmaması tavsiyesi üzerine Anıtkabir’deki törene katılamadığını bildirdiler. Erdoğan’ın resmi programında Anıtkabir’deki törenlere katılması öngörülüyordu.

Erdoğan, geçen yıl da Anıtkabir’deki törene katılmamıştı. Erdoğan, soru üzerine, “9.5 yıldır bütün törenlere katılmış bir başbakan bir törene katılmıyorsa özel sebebi olmaz. Herhangi bir anlam giydirmeye gerek yok. Olay budur” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.