banner

Öğrencilere '50 bin salavat' ödevi




İstanbul'da bir ilköğretim okulunun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeninin Kutlu Doğum Haftası için öğrencilere 50 bin 'salavat' ödevi verdiği iddia edildi.

İstanbul’da Fatih Sancaktar Hayrettin İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni, 14-20 Nisan tarihleri arasındaki Kutlu Doğum Haftası için iddiaya göre ‘salavat’ ödevi verdi.

Hürriyet gazetesinden Ali Dağlar’ın haberine göre öğretmen M.N.A., 5’inci sınıf öğrencilerine 20 günde 50 bin salavat getirip bunu belgelemelerini istedi. Bazı veliler tanesi 2 liraya satılan, dua sayıcı “zikirmatik” alırken, bazı öğrenciler deftere 50 bin çubuk destesi çizmeye başladı.

Bir veli akşam oldu mu baba, kardeş, teyze, evde kim varsa zikirmatiğin elden ele dolaştığını, 50 bine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Hesap yaptım, salavat 3 saniye sürüyor, toplam 40 saat. Kimi öğrenciler de çubuk çizerek ödevi yaptığını ispata çalışıyor. Bu eğitimde doğru bir yöntem değil, öğrenciyi yalana teşvik ediyor” diyor.

Öğretmen M.N.A. ise konuyla ilgili olarak, “50 bin salavatı evde anne babalarıyla abileri ile çeksinler diye söyledim. Bunu ödev olarak vermedim. İlk kez böyle bir şikâyet duydum, veli toplantısında velilerle konuşacağım” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.