banner

Kurtuluş Savaşı’nın çocuk kahramanları




Anadolu Ajansı, Atatürk Araştırma Merkezi arşivlerinde yıllardır özenle saklanan Kurtuluş Savaşı’na ait daha önce hiç yayınlanmamış çocuk fotoğraflarını yayınladı.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı (ATAM) arşivlerde yer alan, aralarında daha önce pek bilinmeyen karelerin de bulunduğu Kurtuluş Savaşı'na ait fotoğrafları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle AA ile paylaştı.

Özel tekniklerle korunan ve gelecek nesillere aktarılmaya çalışılan fotoğraflarda adı, yaşı bilinmeyen kınalı kuzu Mehmetler, Hasanlar da var, küçücük yaşta ''çocuk olmadan'' anne olan Ayşeler, Fatmalar da...

Arşivden çıkan fotoğraf kareleri, Türk milletinin vatan savunması verdiği dönemlerde erkek ve kadınlar kadar çocukların da çok önemli görevler üstlendiğini gözler önüne seriyor.

Aralarında nerede, ne zaman çekildikleri bilinmeyen karelerin de bulunduğu fotoğraflardan bazılarında yalın ayaklı çocuklar, yaşlarından beklenmeyecek cesarette ve ağırbaşlılıkta her şeye rağmen umut dolu gözlerle etrafa bakıyor.

AA ile paylaşılan karelerin arasında savaş döneminde çekilen fotoğrafların yanı sıra zaferden kısa bir süre sonra çekilenler de bulunuyor.

Fotoğrafları görüntülemek için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.