banner

2013 KPSS başvuruları başladı




2013 KPSS başvuru kılavuzu ve aday başvuru formu bugün yayınlandı. Başvuru yapmak için Tıklayın

ÖSYM, bugün sabah saatlerinde yayınladığı 2013 KPSS Başvuru Kılavuzu'nda engelli adaylar için şu uyarıyı yaptı; "Engelli olarak sınava başvuran adayların, başvuru süresi içinde ilgili sağlık kurulu raporlarının onaylı bir örneğini ÖSYM'ye ulaştırmaları zorunludur." denildi.

A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için 6-7 Temmuz’da yapılacak KPSS ile 14 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) başvuruları bugün başladı. 15 Mayıs’ta sona erecek başvurular için adaylardan alınacak sınav ücretleri de açıklandı. Sınav ücretleri T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla yapılabilecek. 

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için başvurular 6-15 Mayıs tarihleri arasında alınmaya başlandı. ÖSYM’den yapılan açıklamada 2013 KPSS sonuçlarının KPSS B Grubu kadrolar için kullanılmayacağı belirtildi.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacağı belirtildi. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin ise  (ÖABT), 14 Temmuz 2013 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

KPSS ve ÖABT Sınav Ücreti

Sadece Cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40,00 TL;

Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80,00 TL;

Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine de girecek olan adaylar 120,00 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160,00 TL.

ÖABT sınav ücreti ise 40 TL olarak belirlendi.

Başvuru Hizmeti Ücreti: 3,00 TL

Yeni Şifre Edinme Ücreti: 2,00 TL

Başvuru Merkezlerinden Fotoğraf Yenileme İşlemi Ücreti: 5,00 TL

2013 KPSS ücretlerinin yatırılacağı bankalar

T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

ÖSYM’den yapılan KPSS açıklaması şöyle;

2013-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2013-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.

2013-KPSS’ye başvurma işlemleri, 6 Mayıs 2013 başlayacak, 15 Mayıs 2013 tarihinde sona erecektir. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacaklardır.

2013-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen 6 Kasım 2010 tarih ve 27751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca, yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların da 2013-KPSS’ye kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

25 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında “2013-Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespiti İçin Eğitim Bilimleri Sınavı” için sınav ücreti yatıran adayların sınav ücretleri, 2013-KPSS Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumlarına Merkezimiz tarafından aktarılacaktır (Tüm adayların Cumartesi sabah oturumuna katılmaları zorunludur.). Bu adaylar, 2013-KPSS Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumlarına yeniden sınav ücreti yatırmadan, 2013-KPSS Kılavuzunda belirtildiği şekilde başvurularını yapabileceklerdir. Bu adaylar isterlerse sınavın diğer oturumlarına sınav ücretini ödeyerek katılabilirler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.