banner

19 Mayıs törenleri yapılacak mı?




19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri bu yıl yapılacak mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Reyhanlı saldırısı nedeniyle 19 Mayıs kutlamaları kapsamındaki tüm konserleri iptal etti.

12 Mayıs’ta Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen saldırı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 19 Mayıs kutlamaları kapsamında tüm yurtta gerçekleştirilcek konserlerin iptal edildiğini bildirildi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bugün Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı; “Gündemdeki olaylar nedeniyle, 40 ilde hazırlanan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı halk konserlerini iptal ettik.”

 

 

 

Bakan Suat Kılıç törenlerin iptal edilmeyeceğini sadece konserlerin iptal edildiğini bildirdi

Bakan Kılıç, Twitter'daki mesajının ardından yaptığı basın açıklamasında, "Reyhanlı'da yaşanan acı hadise, içinden geçilen sürecin hassasiyetleri ve yine İstanbul'da hafta sonunda oynanan futbol müsabakası sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin hatırasını canlı tutma adına toplumsal hassasiyetlerin gereği olarak illerdeki halk konserlerini bugün itibariyle iptal ettik" diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bütün illerde yine ruhuna, özüne ve misyonuna yakışır şekilde kutlanacağını dile getiren Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Kutlamalardaki halk konserleri icra edilmeyecek. Bu konuda toplumun bize anlayış göstereceğini ve anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz https://manlig-halsa.se/. Nihayetinde bayram kutlamaları sabah başlayıp akşama kadar devam edecek. Ancak işin konser boyutu iptal edildi. Temennimiz Türkiye'de yeni acı hadiselerin yaşanmamasıdır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.