banner

Doğuş Üniversitesi Doğa Grubu'na geçti




Anaokullarından üniversiteye kadar içinde birçok eğitim kurumu barındıran Doğuş Eğitim Kurumları, Doğa Kolejleri’nin kurucusu Fethi Şimşek’e satıldı.

Fethi Şimşek, daha önce de Doğa Okullarının yarısını, çok farklı yatırım alanlarında faaliyet gösteren Türkven adlı yatırım fonuna satmış ve Doğa Üniversitesi kurmak için YÖK’e başvurmuştu. Henüz o süreç tamamlanmadan yeni bir üniversite satın alması, tıpkı kolejlerde olduğu gibi üniversite zinciri kuracağı yönündeki iddialara da gerçeklik kazandırdı.

Doğu Gözaçan, 1974’te başlayan eğitim yolculuğunu, anaokulları, ilk ve ortaöğretime yönelik kolejler ve fen lisesi ile genişletti, 1997’de de üniversite ile taçlandırdı...

Peki, satılan sadece eğitim kurumları mı? Hayır. Binaların tümü de satılmış. Ama on milyonlarca değerindeki binaları, Doğa’nın Kurucusu Şimşek değil, başka bir yatırımcı almış. Ama öğretim kurumları aynı binalarda bu kez kiracı olarak eğitimlerine devam edecekler...

Satış sözleşmesi ile ilgili tüm ayrıntılar tamamlandı ve imzalar bir kaç gün içinde atılacak...

Doğa, üniversite kuruyor

Doğa Okulları CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kazanker, gurubun üniversite kurmak için başvurusunun bulunduğunu, Doğuş Üniversitesi ile yeni bir ivme kazandıklarını söyledi.

İsim değişikliği olacak mı sorusuna ise “Anaokulu ve kolejlerin ismi Doğa olacak ama üniversite için şimdilik bir isim değişikliği öngörülmüyor.” dedi.

Doğa Okulları, 2002’de Beykoz’daki FKM Kolejini satın alarak eğitim hayatına girdi ve bugün Türkiye’nin dört bir yanında ve KKTC’de 80’e yakın eğitim kurumuna sahip, Türkiye’nin en büyük eğitim zincirlerinden birisi haline geldi. Önceki yıl şirketin yüzde 50 hissesi Türkven adlı yatırım gurubuna satıldı.

Doğuş Üniversitesi ve okullarının alımında, bu fonun devrede olmadığına da özellikle dikkat çekildi.

Başka kimler satıldı?

Doğa ve Doğuş eğitim kurumları, ilk kez el değiştiren özel öğretim kurumları değil. Son da olmayacaklar. Çünkü hâlâ satış listesinde olan çok sayıda öğretim kurumu söz konusu.

Bilgi üniversitesi, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden biriydi. Bir süre önce uluslararası üniversiteler zincirine sahip olan LORET’e satıldı. Bahçeşehir Kolejleri’nin önemli bir hissesini de yine dünyaca ünlü yatırım fonlarından ABD’li Carlyle Group devir almıştı.

Kaynak Milliyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.