banner

Ahlaklı çocuk nasıl yetiştirilir?




Duygu yönetimi hemen hemen her davranışımızı etkiliyor. Toplumda artan olumsuz davranışların nedeni bu mekanizmanın sağlıklı çalışmaması, öyleyse aileler, çocuklarına duygu yönetimini nasıl öğretecek?

Özgür Bolat, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde insanların her davranışının altında o davranışa yön veren bir duygunun olduğunu,  insanın o duyguları ne kadar iyi yönetirse, o kadar sağlıklı davranış sergileyeceğini belirtti. Bolat, duygusal gelişimi zayıf olan insanların olumsuz duygularını yönetemediğini,  onun için bu duyguları yaratacak durumlardan kaçtığını ya da bu duyguları yaşayınca öfke, saldırganlık, sessiz kalma gibi tepkilerle bu olumsuz duyguları örtüğünü ifade etti.

Toplumda hızla artan olumsuz davranış sergilemenin temelinde duygu yönetimi mekanizmasının sağlıklı işlemediğini belirten Bolat, bunun çözümünün küçük yaşta çocuklara duygu yönetimini öğretmekte gizli olduğunu ifade etti.

Özgür Bolat’ın bugünkü yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.