banner

Üniversitede polisin ne işi var?




Milliyet Köşe Yazarı Mehmet Tezkan, polislerin üniversitelerde görev yapacak olmasını eleştirdi. Özel koruma memuru adı altında görev yapacak olanların lise ve 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunlarından olmasını da, “Üniversitelileri liseliler mi zapturapt altına alacak?” şeklinde yorumladı.

Mehmet Tezkan, Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde özel güvenliklerin yerine üniversitelerde polislerin görev yapacak olmasını eleştirdi. Üniversitelerin birer bilim yuvası olduğunu ve bu uygulamayla öğrenciler üzerinde  “İzleniyor muyum, dinleniyor muyum” kuşkusu yaratılacağını savundu. Tezkan, her fırsatta özgürlükleri savunduğunu söyleyen YÖK Başkanı’ndan da hala bir açıklama gelmemesini de eleştirdi.


Mehmet Tezkan’ın bugün yazısı;

Polisin en son girmesi gereken yer bilim yuvalarıdır..  Oraları bir ülkenin özgürlük alanıdır, her türlü düşüncenin serbestçe konuşulması, tartışılması gereken mekanlardır..

Üniversitenin anlamı budur..

Öğrencilerin başına polis dikerseniz, polis denetiminde eğitim yaptırmaya kalkarsanız orası üniversite olmaz..

Efendim, polis sokulmuyor, koruma memuru sokuluyor..

Daha doğrusu koruma memurları özel güvenlikçilerin yerini alıyor..

Adına ne derseniz deyin, ne kıyafet giydirirseniz giydirin onlar devletin adamları olmayacak mı?

Silah taşıyacaklar..

Delil toplayacaklar..

Müdahale edecekler..

Eee, polisten ne farkları kaldı..

Yarın öbürsü gün ellerine biber gazı tabancası da verildi mi, işlem tamamdır..

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.